Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020
x

ΣΠΕΙΡΑ ΕΚΛΕΒΕ ΑΜΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑ (ΦΩΤΟ)

Η ΕΛ.ΑΣ. σχημάτισε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων που έκλεβαν αμάξια και τα πουλούσαν παραποιώντας τα στοιχεία κυκλοφορίας.

Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε η δράση σπείρας τεσσάρων ατόμων που διέπρατταν κλοπές οχημάτων στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία από το 2009 έως και το 2017.

Οι δράστες άλλαζαν τα στοιχεία κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τοποθετώντας αριθμούς πλαισίου από μη λειτουργικά οχήματα που κατείχαν και έπειτα τα πουλούσαν σε ανυποψίαστους αγοραστές, αποκομίζοντας συνολικά παράνομο οικονομικό κέρδος πάνω από 50.000 ευρώ.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ανδρών ηλικίας 35, 42 και 53 ετών, καθώς και μίας 47χρονης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, σύσταση συμμορίας, πλαστογραφία και απάτη.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της αστυνομίας, οι προαναφερόμενοι τουλάχιστον από το 2009 έως και το 2017, ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών οχημάτων, στα οποία τοποθετούσαν αριθμούς πλαισίου από όμοια μη λειτουργικά οχήματα που κατείχαν. Στη συνέχεια πουλούσαν τα κλεμμένα οχήματα σε ανυποψίαστους αγοραστές, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό κέρδος.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι αφαίρεσαν 9 οχήματα από περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, τα οποία πούλησαν με παραποιημένα στοιχεία κυκλοφορίας, σε ανυποψίαστους αγοραστές.

Επίσης εξακριβώθηκε ότι κατά το παρελθόν χρησιμοποίησαν ακόμη 5 οχήματα, τα οποία είτε είχαν αφαιρέσει, είτε αγόρασαν προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τους αριθμούς πλαισίου.
Από την παράνομη δραστηριότητα τους έχουν αποκομίσει όφελος που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων. Η δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί αρμοδίως.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ