Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΣΠΕΙΡΑ ΕΚΒΙΑΖΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ... ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Οι δράστες ενεργώντας για λογαριασμό 73χρονης με την οποία ο 57χρονος βρίσκεται σε αντιδικία, απαιτούσαν χρηματικό ποσό ή μηχάνημα της επιχείρησης.

Συνελήφθησαν έπειτα από την άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τρεις Έλληνες, για απόπειρα εκβίασης σε βάρος 57χρονου επιχειρηματία, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, προηγήθηκε καταγγελία του 57χρονου, σύμφωνα με την οποία από τις αρχές Αυγούστου οι συλληφθέντες, μαζί με τέσσερα ακόμα άτομα, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, για λογαριασμό 73χρονης Ελληνίδας με την οποία ο 57χρονος βρίσκεται σε αντιδικία, μετέβησαν σε πάρκο με παιχνίδια που βρίσκεται στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής και απαιτούσαν είτε να τους παραδώσει μηχάνημα (παιχνίδι) της επιχείρησης του, είτε χρηματικό ποσό προκειμένου να του επιτρέψουν την κατοχή και χρήση του μηχανήματος.  

Χθες το βράδυ, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, εντόπισαν έξω από την επιχείρηση του 57χρονου τους τέσσερις δράστες, οι οποίοι και συνελήφθησαν  έπειτα από πεζή καταδίωξη.

Σε βάρος των συλληφθέντων, της 73χρονης και των συνεργών τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για απόπειρα εκβίασης, συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Φωτογραφία αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ