Skip to main content

Σπείρα ρήμαζε καταστήματα σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη-10.000 ευρώ η λεία

Τον τελευταίο μήνα αφαίρεσαν από έξι καταστήματα σε περιοχές των Σερρών και από ένα κατάστημα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης χρήματα και διάφορα προϊόντα

Στα δίχτυα της ΕΛΑΣ πιάστηκε μία σπείρα νεαρών Ρομά, οι οποίοι είχαν βάλει στο στόχαστρό τους καταστήματα σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκαν ύστερα από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα που έγιναν τον τελευταίο μήνα σε περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη, δύο άτομα ηλικίας 19 και 17 ετών και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία από ακόμα 3 ανήλικους (15 και 13 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και σύσταση συμμορίας.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών εντόπισαν στις Σέρρες, τα παραπάνω άτομα να κινούνται ύποπτα με κλεμμένο ΙΧ. Από εκεί, τους ακολούθησαν έως τη Θεσσαλονίκη, όπου με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προχώρησαν των δύο εξ' αυτών.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τα παραπάνω νεαρά άτομα διέπρατταν συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις (μίνι μάρκετ, ίντερνετ καφέ, καφετέριες, κατάστημα ΟΠΑΠ, περίπτερα, ζαχαροπλαστεία κ.α), ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, παραβιάζοντας τις εισόδους ή σπάζοντας τις τζαμαρίες των καταστημάτων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι τον τελευταίο μήνα αφαίρεσαν από έξι καταστήματα σε περιοχές των Σερρών και από ένακατάστημα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης χρήματα και διάφορα προϊόντα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ. Επίσης το ίδιο διάστημα διέρρηξαν ακόμα τρία καταστήματα σε περιοχές των Σερρών, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Για την παράνομη δραστηριότητά τους χρησιμοποίησαν δύο κλεμμένα οχήματα, τα οποία εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα κλεμμένα οχήματα που χρησιμοποίησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
    • διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία,
    • ένας φορητός πομποδέκτης,
    • 2 μαχαίρια,
    • το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και
    • μέρος των κλοπιμαίων από τις παραπάνω κλοπές.

Επίσης κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των 420 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του 19χρονου.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.