Skip to main content

Σπυράκη: Ευτυχές που πλέον συζητάμε για επενδύσεις και όχι δάνεια

«Η χώρα μας δεν θα παράγει ρεύμα από λιγνίτη το 2028, ενώ η δέσμευση της Γερμανίας είναι για το 2038» τόνισε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ

«Είναι πολύ μεγάλη μου χαρά που πλέον δεν συζητάμε πώς θα πληρώσουμε δάνεια και θα αποφύγουμε τα βράχια, αλλά για το πώς η Ελλάδα θα χρηματοδοτήσει επενδύσεις, θα δημιουργήσει δουλειές, πλούτο και αξίες», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη μιλώντας στο Radio North 98.

Αναφερόμενη στη διπλωματική ισχύ που «εξασφαλίζει» η προοπτική ενεργειακής ανεξαρτησίας στην Ελλάδα, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε, αφενός ότι αυτό «αφορά τον τρόπο διασύνδεσης της χώρας μας με τις διπλανές χώρες της Ε.Ε» και αφετέρου πως «η επίτευξη των στόχων της κλιματικής αλλαγής, βρίσκει την Ελλάδα να πρωτοπορεί καθώς το 2028 δεν θα παράγει ρεύμα από λιγνίτη».

Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. τόνισε την αδήριτη ανάγκη ύπαρξης «καλών σχέσεων και συνεργασιών» προκειμένου να αναβαθμιστεί ο ενεργειακός ρόλος της χώρας μας, υπογραμμίζοντας μάλιστα, ότι «η Ελλάδα υπερέχει και από τη Γερμανία, καθώς έχει έναν φιλόδοξο στόχο για την απολιγνιτοποίηση. Η χώρα μας δεν θα παράγει ρεύμα από λιγνίτη το 2028, ενώ η δέσμευση της Γερμανίας είναι για το 2038».

Σημείωσε δε, ότι αυτό το θέμα δεν είναι άσχετο και με την σχέση που θα έχουμε με τα Σκόπια που ενδιαφέρονται, για παράδειγμα, για την σύνδεση τους με τον αγωγό ΤΑP.

Η κ. Σπυράκη πρόσθεσε, σχολιάζοντας την παρουσία Ζάεφ στο Thessaloniki Summit πως «η ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας έχει γίνει πλέον αντιληπτό από τον κ. Ζάεφ ότι είναι μια δύσκολη εξίσωση, η οποία δεν εξαρτάται μόνο από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών» και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την προσπάθεια που ξεκίνησε παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με το «νέο διεθνές εμπορικό σήμα για τα προϊόντα της ελληνικής Μακεδονίας».