Skip to main content

Σπυράκη: Επενδύστε στην ψηφιακή οικονομία στην Ελλάδα

Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. – Ε.Λ.Κ. συμμετείχε ως ομιλήτρια στο ICT 2018, το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο για την ψηφιακή οικονομία στην Ευρώπη.

Πρόσκληση σε καινοτόμες επιχειρήσεις τεχνολογίας, πληροφορικής και επικοινωνιών, να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε από το βήμα του Συνεδρίου ICT2018 στη Βιέννη η ευρωβουλευτής ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη .

«Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ ένα καλύτερο μέρος από την Ελλάδα για να δοκιμάσουμε τη δυναμική του ψηφιακού μετασχηματισμού. Διότι στην Ελλάδα έχουμε επιστημονικό δυναμικό με υψηλή κατάρτιση, ειδικά στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, και προσφέρουμε ανταγωνιστικό περιβάλλον από άποψη λειτουργικού κόστους» τόνισε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή της.

Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. – Ε.Λ.Κ. συμμετείχε ως ομιλήτρια στο ICT 2018, το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο για την ψηφιακή οικονομία στην Ευρώπη που διοργανώνει η Κομισιόν.

Η Έκθεση Συγκριτικής Αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (eGovernment Benchmark) που επεξεργάστηκε η Κομισιόν διαπιστώνει για την Ελλάδα χαμηλά ποσοστά διείσδυσης των ψηφιακών υπηρεσιών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις και σημαντική υστέρηση στον ψηφιακό μετασχηματισμό .

Η κ. Σπυράκη κάλεσε τους μετέχοντες στο συνέδριο να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στην Ελλάδα στην ψηφιακή οικονομία και επισήμανε ότι η χώρα μας αποτελεί προορισμό με υψηλές δυνατότητες για επενδύσεις στο συγκεκριμένο τομέα .

Η ευρωβουλευτής πρότεινε η Ε.Ε. αλλά και οι κυβερνήσεις στα κράτη μέλη να παραδειγματιστούν από τη Νέα Υόρκη, το Ελσίνκι, τη Βαρκελώνη και το Άμστερνταμ που κατατάσσονται στην πεντάδα των πόλεων με το ευνοϊκότερο περιβάλλον για την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό σύμφωνα με το Ίδρυμα Καινοτομίας “ΝESTA” που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πιο συγκεκριμένα, οι πόλεις αυτές αναζητούν δημιουργικούς τρόπους για να προκαλέσουν αλλαγές, είναι ανοιχτές στις νέες τάσεις και «λειτουργούν περισσότερο ως επιχειρηματίες παρά ως γραφειοκράτες».

Τέλος, η κ Σπυράκη εκτίμησε πως για να αντιμετωπίσουμε τις ψηφιακές προκλήσεις οφείλουμε να συνδυάσουμε γνώση, αντίληψη, συναισθηματική νοημοσύνη και φυσικές ικανότητες. «Η μεγάλη πρόκληση είναι να μπορέσουμε να έχουμε συνεκτικές κοινωνίες που ενσωματώνουν την 4η βιομηχανική επανάσταση ως μέρος της αναβάθμισης της ζωής των πολιτών, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη τους και την ασφάλεια της ψηφιακής καθημερινότητας τους» κατέληξε η ευρωβουλευτής.