Skip to main content

Σπυράκη: Οι απειλές Πολάκη για προφυλακίσεις αποτελούν σχέδιο

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα περιθώριο να απειλήσει, δεν έχει κανένα περιθώριο να εκβιάσει, είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Σχέδιο που απευθύνεται στη Δικαιοσύνη εκτίμησε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη ότι βρίσκεται πίσω από τις απειλές του Π. Πολάκη από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση θα στείλει κάποιους στη φυλακή.

«Η ΝΔ δεν απειλείται ούτε εκβιάζεται. Όμως, ο κ. Πολάκης όφειλε να γνωρίζει ως βουλευτής και ως υπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, ότι στη Δημοκρατία υπάρχει διάκριση των εξουσιών. Και πράγματι το πρόβλημα είναι πολιτικό και είναι πρόβλημα του κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας είναι ταυτισμένος με τον κ. Πολάκη. Και με αυτές τις απαράδεκτες, τις απολύτως καταδικαστέες εκφράσεις, αποδεικνύεται ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι η εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να παρεμβαίνει στη δικαστική. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», είπε η κα. Σπυράκη.

«Υπάρχουν δικαστές. Οι δικαστές ξέρουν. Οι δικαστές είναι ανεξάρτητοι. Οι δικαστές κάνουν τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα περιθώριο να απειλήσει, δεν έχει κανένα περιθώριο να εκβιάσει, δεν έχει κανένα περιθώριο να παρέμβει σε καμία άλλη εξουσία. Και αυτό το εγγυόμαστε ως Ν.Δ. Διότι, από ένα σημείο και μετά, η κατάσταση φαίνεται πως είναι έτοιμη να ξεφύγει και είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας δίνει την απόλυτη κάλυψή του στον υπουργό του. Ποιος άλλος από εμάς στο πολιτικό σύστημα θα έβγαινε να έλεγε κάτι τέτοιο και δεν θα ήταν υπόλογος στην ηγεσία του κόμματός του;», διερωτήθηκε η εκπρόσωπος της ΝΔ.

Επισήμανε, ακόμα, την «εντυπωσιακή», όπως τη χαρακτήρισε, πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ότι «θα προτείνει λέει συνταγματική αναθεώρηση, να καταργηθεί η διάκριση προανάκρισης και ανάκρισης. Δηλαδή παρεμβαίνει και σε δικονομικά ευθέως πράγματα ο κ. Πολάκης».

«Επιτρέψτε μου να πω ότι το project Πολάκης είναι project Τσίπρας. Ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει στην Ελλάδα μια κατάσταση που μοιάζει με καθεστώς. Απλώς πρέπει κάποιος να του θυμίσει ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και είμαστε εκεί όλοι μαζί γιατί έχουμε κοινές αξίες. Και μια από τις βασικές αρχές που έχουμε είναι ο διαχωρισμός των εξουσιών», συμπλήρωσε η κα. Σπυράκη.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ διατύπωσε, επίσης, την άποψη ότι «αυτοί θα πάνε μαζί ως το τέλος, ότι ο ένας κρατάει τον άλλο αγκαλιά και θα πάνε σφιχταγκαλιασμένοι ως το τέλος. Είναι απολύτως εναρμονισμένοι σε αυτό. Το ερώτημα δεν είναι αυτό. Το ερώτημα είναι αν μας αξίζει μια τέτοια κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση ανυπόληπτη, μια κυβέρνηση που εξάγει αστάθεια, μια κυβέρνηση που εξάγει αβεβαιότητα, μια κυβέρνηση ό,τι να ‘ναι».