Skip to main content

Σπυράκη: Η συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα

Τα χθεσινά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ σχολίασε η εκπρόσωπος τύπου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

Η ελληνίδα ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι όμηρος των εξελίξεων στα Σκόπια, τονίζοντας το θολό της συμφωνίας των Πρεσπών έπειτα και από τα αποτελέσματα του χθεσινού δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ.«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια απέδειξε ότι η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, επαναλάμβάνοντας τη θέση του κόμματος της σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών: «Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κυρώσει αυτή τη συμφωνία».

Η κ. Σπυράκη άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο για τη διαφοροποίηση της στάσης τους στο ζήτημα του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ.

«Ας συναισθανθούν επιτέλους τις τεράστιες ευθύνες τους. Δεν μπορούν άλλο να παριστάνουν ότι συγκυβερνούν επειδή, για εκείνους, νυν υπέρ πάντων είναι η καρέκλα»,τόνισε η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.