Skip to main content

Σπυράκη: Η θέρμανση θα περιοριστεί πολύ τον χειμώνα

Η ευρωβουλευτής είπε πως η θέρμανση θα περιοριστεί πολύ και ανέφερε πως ήδη στο Βέλγιο έχουν υπογράψει ότι δεν θα έχουν θέρμανση για δύο μήνες.

Για το έκτακτο σχέδιο της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης αναφέρθηκε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Σύμφωνα με την ίδια σε πρώτο πλάνο είναι η μείωση της χρήσης φυσικού αερίου από τα κράτη μέλη, τα οποία θα υποχρεωθούν να το πράξουν. Μπορεί η μείωση να φτάσει το 10%. Όπως σημείωσε η κ. Σπυράκη για πρώτη φορά οι προτάσεις της Κομισιόν θα λάβουν την έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, χωρίς αυτές να περάσουν από ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και χωρίς το δικαίωμα άσκησης βέτο. «Αυτό δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης» σημείωσε.

«Θα περιοριστεί πολύ η θέρμανση» είπε και ανέφερε πως ήδη στο Βέλγιο έχουν υπογράψει ότι τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο δεν θα έχουν θέρμανση.

Σε ό,τι αφορά στα αποθέματα είπε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο 60% .«Αν φτάσουμε το 75% θα είμαστε σε ένα καλό σημείο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα μπορούμε να καταναλώνουμε όπως καταναλώναμε» υπογράμμισε.