Skip to main content

Σπυρόπουλος: Ο πρωθυπουργός έχει τεράστιες ευθύνες και πρέπει να απολογηθεί στον λαό

Η μία μετά την άλλη οι πρεσβείες διαψεύδουν δημόσια της διαρροές της κυβέρνησης, δήλωσε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το θέμα των υποκλοπών

Στις κυβερνητικές ευθύνες για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ και την απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος

«Από την ημέρα που ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας με πρωταγωνιστές κυβερνητικά στελέχη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο προσπαθούσαν να πουν ότι όλο αυτό είναι κάτι που γίνεται πανευρωπαϊκά, παγκόσμια και άλλοι πολιτικοί και ευρωβουλευτές έχουν παρακολουθηθεί. Λίγες ημέρες μετά αποδείχτηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΥΠ παρακολουθεί Έλληνα Ευρωβουλευτή, υποψήφιο για την ηγεσία του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας και το χειρότερο είναι ότι την ίδια χρονική περίοδο προσπάθησαν να παγιδεύουν το κινητό τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη με το Predador. Διέρρεαν κυβερνητικά στελέχη ότι δήθεν υπάρχουν εθνικοί λόγοι. Από την Κίνα, την Ουκρανία, την Αρμενία. Η μία μετά την άλλη οι πρεσβείες διαψεύδουν δημόσια τις διαρροές της Κυβέρνησης», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN.

Πρόσθεσε επίσης ότι «ο ελληνικός λαός περιμένει να πει ο Πρωθυπουργός καθαρά για ποιο λόγο ο κ. Ανδρουλάκης παρακολουθείται από την ΕΥΠ, ποιοι έχουν το Predador και το χρησιμοποιούν. Ποιοι βρίσκονται πίσω από την προσπάθεια παγίδευσης του κ. Ανδρουλάκη; Ο Πρωθυπουργός έχει τεράστια ευθύνη γιατί ήταν προσωπική του επιλογή να φέρει την ΕΥΠ υπό την εποπτεία του στο Μέγαρο Μαξίμου, να αλλάξει το νομικό πλαίσιο για να αναλάβει ο κ. Κοντολέων την ηγεσία της ΕΥΠ.

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία, η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός έχει τεράστιες ευθύνες και πρέπει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν μπορεί να ζήσει σε μία χώρα χωρίς ελευθερίες, στην οποία δεν λειτουργεί το κράτος δικαίου. Για μας το πιο σημαντικό είναι να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια. Να μάθει ποιος προσπάθησε να στήσει αυτό το παρακράτος των παρακολουθήσεων. Είναι ντροπή στελέχη της ΝΔ να κάνουν αυτά που έκανε ο κ. Ρωμανός. Ξέρει ο κ. Ρωμανός ποιο είναι το αποτέλεσμα των παρακολουθήσεων; Εμείς θέλουμε να έρθουν όλα στο φως, να μην υπάρχει καμία σκιά. Γιατί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είπαν ψέματα ότι δεν υπήρξε καμία παρακολούθηση», ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος.