Skip to main content

Σπίρτζης: Δεν άρεσε σε γνωστή μειοψηφία της Αστυνομίας η απόφαση για Χρυσή Αυγή

Ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατήγγειλε τη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Εφετείο.

Tη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, σχολιάζει με δήλωσή του ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης, καλώντας το αρμόδιο υπουργείο να δώσει «δημόσιες εξηγήσεις».

«Η ιστορική απόφαση που τοποθετεί την Χρυσή Αυγή εκεί που της αρμόζει, ως εγκληματική οργάνωση, δικαιώνει πρώτα και κύρια την οικογένεια του Παύλου Φύσσα και τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας στο σύνολό του. Δυστυχώς, η απόφαση δεν άρεσε στην γνωστή μειοψηφία εντός της Αστυνομίας», αναφέρει ο Χ. Σπίρτζης και απευθύνει ερώτημα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

«Κύριε Χρυσοχοΐδη, χρειαζόταν η χρήση χημικών ακόμη και σε αυτή τη συγκέντρωση, λίγα λεπτά μετά την συγκλονιστική δήλωση δικαίωσης της μητέρας του Παύλου Φύσσα, σε έναν απόλυτα προστατευμένο χώρο από 2.500 χιλιάδες αστυνομικούς και δεκάδες χιλιάδες κόσμου ειρηνικής στάσης και περιφρούρησης;».

«Για να αντιμετωπίσουν τι;», συνεχίζει ο Χ. Σπίρτζης, σχολιάζοντας πως «όχι προφανώς τον βουλευτή και αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη, που χτυπήθηκε από δακρυγόνο χωρίς κάποια αιτία».

«Αναμένουμε δημόσιες εξηγήσεις και τις απαραίτητες ενέργειες της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», καταλήγει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.