Skip to main content

Σπίρτζης: Δεν θα εγκαινιάσουμε σταθμούς του Μετρό-Τι είπε για γκράφιτι

Μετά τις ευρωεκλογές θα ανοίξει τελικά ο σταθμός Ευκλείδη του Μετρό με έκθεση φωτογραφίας για τον Λαμπράκη - Τι σχολίασε για τα γκράφιτι στα βαγόνια

Δεν θα κάνουμε εγκαίνια στους σταθμούς του μετρό, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης από τη Θεσσαλονίκη.

«Δεν θα κάνουμε εγκαίνια στους επόμενους σταθμούς, όπως δεν κάναμε εγκαίνια ούτε στον προηγούμενο, ούτε στον συρμό που ήρθε, αλλά είμαστε σε θέση να χαιρόμαστε μαζί με τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, τα διάφορα στάδια που ολοκληρώνονται για το έργο του μετρό», τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Ο υπουργός ταξίδεψε σήμερα για δεύτερη φορά μέσα σε έξι ημέρες στη Θεσσαλονίκη με το γρήγορο τρένο Intercity Express, καθώς πέτυχε μείωση του χρόνου σε 3 ώρες και 50 λεπτά από 4 ώρες και 10 λεπτά, που έχει ανακοινωθεί.

Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι ο επόμενος σταθμός του μετρό που θα ανοίξει για το κοινό, θα είναι ο σταθμός του Ευκλείδη. Όπως ανέφερε, αυτό θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές και όχι αύριο, όπως είχε πει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος για να μην θεωρηθεί ότι γίνεται προεκλογικά. Στον σταθμό θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφίας για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Μάλιστα, μαζί με τον υπουργό στη Θεσσαλονίκη ταξίδεψαν η σύζυγος και ο γιος του Γρήγορη Λαμπράκη.

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι οι συρμοί του μετρό έφτασαν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να συναρμολογηθούν στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας.

Απαντώντας στην κριτική από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο υπουργός σχολίασε ότι δεν έχουν μπει ψεύτικες ράγες που είναι βαμμένες κόκκινες, αλλά έχουν μπει ράγες που κατεβαίνουν από τη νταλίκα στο αμαξοστάσιο και θα χρησιμοποηθούν στους υπόλοιπους συρμους που θα φτάσουν.

«Καταλαβαίνουμε τον πόνο των παρατάξεων της "τρύπας|, από το έργο υποδομής που ολοκληρώνεται, αλλά καλό θα ήταν να συνειδητοποιήσουνν ότι οι υποδομές και στον σιδηρόδρομο και στους αυτοκινητοδρόμους και στο μετρό Θεσσαλονίκη, τελείωσαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης.

Ερωτώμενος σχετικά με τα γκράφιτι και τα μηνύματα που έγραψαν άγνωστοι στο αμαξοστάσιο του Μετρό, ο κ. Σπίρτζης απάντησε ότι «οι νέοι άνθρωποι κάπου πρέπει να δραστηριοποιηθούν και να τους δοθούν χώροι για να βγάλουν αυτή τη δημιουργικότητά τους».