Skip to main content

Σπίρτζης: Τι αλλάζει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με τον νέο διάδρομο

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στην έγκαιρη παράδοση του έργου - Θα δέχεται 25 αφίξεις και αναχωρήσεις το Μακεδονία ως το τέλος του 2018

Στην έγκαιρη παράδοση του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης 16/34 στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, με συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ. Σπίρτζης επισήμανε ότι «ήμασταν 15 ημέρες νωρίτερα έτοιμοι σε σχέση με το έργο» και πρόσθεσε ότι «έτρεξαν οι διαδικασίες ώστε να μπορέσει και να βγει NOTAM και να ανταποκριθεί και η Fraport στη λειτουργία του διαδρόμου». Ο υπουργός πρόσθεσε πως «από τις 4 αφίξεις και από τις 4 αναχωρήσεις που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, σταδιακά αυτή τη στιγμή μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, θα έχουμε φτάσει τις 15 αφίξεις και αναχωρήσεις».

«Μέχρι τέλος του έτους που θα είναι και ο δεύτερος διάδρομος έτοιμος, το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης θα μπορεί να έχει πάνω από 25 αφίξεις και 25 αναχωρήσεις αεροπλάνων στους διαδρόμους του», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά την κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση, ο κ. Σπίρτζης σχολίασε ότι «έναν χρόνο τώρα, παρότι έχουμε κάνει τα πάντα για να μην υπάρχει κόστος στο τουριστικό έργο και στο μεταφορικό έργο της Θεσσαλονίκης, το επιχείρημα ήταν, να μη γίνουν ποτέ αυτά τα έργα» ενώ συμπλήρωσε ότι περιμένει όσους είχαν κακοπροαίρετη κριτική να σχολιάσουν σήμερα την ολοκλήρωση του έργου.