Skip to main content

Σπίρτζης: «Συγγνώμη» από τη ΝΔ που τελειώνουμε το μετρό

Δήλωση Σπίρτζη για τις επεκτάσεις προς τα δυτικά και πολιτικές σφήνες. Σύντομα η διάνοιξη για τη σύνδεση Καλαμαριάς με τη βασική γραμμή.

Με ένα πανηγυρικό εκφαντικό γδούπο ο «Φρίξος», ο δεύτερος μετροπόντικας, βγήκε στο σταθμό «Νομαρχία» της επέκτασης Καλαμαριάς του Μετρό Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνοντας, μετά την «Έλλη», τη διάνοιξη των δίδυμων σηράγγων και την υπόγεια σύνδεση των πέντε σταθμών, με κίνηση από ανατολικά και τη «Μίκρα» και δυτικά προς τη «Νομαρχία».

Στο ξετρύπημα ή αλλιώς break through παρών ήταν ο υπουργός Υποδομών - Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Γιάννης Μυλόπουλος, ο επικεφαλής της κατασκευάστριας Κοινοπραξίας Δημήτρης Κούτρας (ΑΚΤΩΡ), η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιώργος Δημαρέλος.

«Ειμαστε εδώ για τον δεύτερο μετροπόντικα που φτάνει στον τελευταίο σταθμό πριν τη συμβολή με την βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης και πολύ σύντομα θα είμαστε πάλι μαζί για να δούμε την ολοκλήρωση της διάνοιξης και τη σύνδεση της επέκτασης Καλαμαριάς με τον κεντρικό κορμό του Μετρό, στο σταθμό 25ης Μαρτίου», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης.

Σε ό,τι αφορά τις επεκτάσεις προς τα δυτικά ο υπουργός είπε ότι σύντομα ολοκληρώνεται η διαβούλευση με τους φορείς, ενώ πλέον λαμβάνονται όλα τα μέτρα, με τη νέα νομοθεσία που υπάρχει, ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Έτσι, πρώτα θα ολοκληρωθούν οι πρόδρομες εργασίες, μελέτες και αδειοδότηση και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το έργο των επεκτάσεων τόσο προς Δυτικές Συνοικίες, όσο και προς το αεροδρόμιο.

Η κ. Σπίρτζης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, από την οποία και ζήτησε σκωπτικά «συγνώμη», γιατί ολοκληρώνονται έργα που κράτησαν δεκαετίες, όπως το μετρό της Θεσσαλονίκης, και επιπλέον, επειδη οπως υποστήριξε, «δεν μπορεί να ασκεί τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της».

Ο αναπλ. ΥΠΕN αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για το περιβάλλον και τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης η υλοποίηση του έργου του Μετρό.