Skip to main content

Σπίρτζης: Μέτρα από ΟΑΣΘ για να μην υπάρχει ταλαιπωρία σε συνοικίες

Θα καλύψουμε άμεσα το έλλειμμα στη συχνότητα των δρομολογίων των λεωφορείων σε κάποιες συνοικίες της πόλης, τόνισε ο υπουργός Μεταφορών

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα βγει ο διαγωνισμός για τα νέα λεωφορεία των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, βάσει του οποίου ο ΟΑΣΘ θα προμηθευτεί 350 οχήματα (ηλεκτρικά και βιοαέριο), δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, στο περιθώριο της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη για το 1ο Βαλκανικό Φόρουμ.

«Σε λίγες ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις για μία σειρά μέτρων και ενεργειών που θα αποδώσουν σύντομα με στόχο να μην υπάρχει ταλαιπωρία σε κάποιες συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Στο κέντρο υπάρχει μεγάλη συχνότητα δρομολογίων, αλλά παρατηρείται έλλειμμα στη συχνότητα σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές, το οποίο θα καλύψουμε άμεσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα σχετικά με την αναζήτηση από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ ανταλλακτικών για τα λεωφορεία του Οργανισμού στην Ιταλία παραδέχθηκε πως αυτό γίνεται για να καλυφθούν πρόσκαιρες ανάγκες.

Κατήγγειλε ακόμη τόσο την προηγούμενη διοίκηση του ΟΑΣΘ όσο και τη ΝΔ, που «δεν θέλουν να έχουμε εργαζόμενους στις κρίσιμες ειδικότητες των αστικών συγκοινωνιών, όπως οδηγούς, τεχνίτες, και συμβασιούχους μέσω ΑΣΕΠ. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση που θέλει μέσω ΑΣΕΠ να πάρει ανθρώπους σε κρίσιμες ειδικότητες, και όχι σαν τους χαραμοφάηδες που έμπαιναν με ρουσφέτια».