Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020
x

ΣΠΙΡΤΖΗΣ: ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 2033

Αιχμές προς τη ΝΔ για το έργο του μετρό από τον πρώην υπουργό Υποδομών που όπως είπε χαρακτηριστικά, «μετά τις εκλογές δεν υπάρχει ούτε σκαλιστήρι».

«Το μετρό δεν πρόκειται να γίνει με τον δογματισμό, που έχει η ΝΔ. Συνδέει την ολοκλήρωσή του με την επέκταση της Καλαμαριάς- γιατί και εκεί έχει κολλήσει το έργο- και το σταθμό Βενιζέλου. Όχι το 2023, ούτε το 2033 δε θα έχει τελειώσει», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον  ραδιοφωνικό σταθμό Focus, «μετά τις εκλογές δεν υπάρχει ούτε σκαλιστήρι στο Μετρό».  

Χαρακτήρισε μάλιστα «σκάνδαλο» τη σύμβαση ΟΑΣΘ-ΚΤΕΛ.

«Δεν το ξέρετε, ότι τα ΚΤΕΛ επί ΝΔ είχαν φορτώσει στον ΟΑΣΘ τις ασύμφορες γραμμές τους;», αναρωτήθηκε.

Παρατήρησε, ότι έχουν «κολλήσει» μία σειρά από έργα και σχολίασε με ειρωνεία «να μην τρέχει τόσο πολύ η κυβέρνηση με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, γιατί θα την γράψει η Τροχαία». Επεσήμανε μάλιστα πως η επένδυση στο ελληνικό δεν «κολλούσε» επειδή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέγραφε τις ΚΥΑ, αλλά το εμπόδιο ήταν, ότι υπήρχαν προβλήματα χρηματοδότησης.

«Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε, ότι οι υπουργοί του τα έχουν κάνει μούσκεμα στο προσφυγικό και τα αναλαμβάνει όλα ο ίδιος και το γραφείο του. Δεν είναι δυνατόν να έχει γίνει κεντρική επιλογή της ΝΔ να διαλυθεί το αρμόδιο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και να κάνει βόλτα τις αρμοδιότητες σε 3 υπουργεία και χθες να έχουμε δηλώσεις, ότι θα αναλάβει ο ίδιος τα ασυνόδευτα. Την κατάντια αυτή, που έχουμε σήμερα δεν την είχε ζήσει ο ελληνικός λαός επί ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ.Σπίρτζης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ