Skip to main content

Σπίτι στον Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης θα βρουν 4 γύπες από την Αίγινα

Τα μεγαλόσωμα πουλιά θα μεταφερθούν από την Αίγινα και θα φιλοξενηθούν από τις αρχές Μαρτίου στον Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρουν νέο σπίτι τέσσερις γύπες από το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (ΕΚΠΑΖ), στην Αίγινα, το οποίο έχει κλείσει.

Τα μεγαλόσωμα πουλιά, με το κοφτερό τους ράμφος και τα εξαιρετικά μεγάλα και πλατιά φτερά θα φιλοξενηθούν από τις αρχές Μαρτίου στον Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης.

Ήδη, ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει επισκευάσει το κλουβί στο οποίο πρόκειται να μεταφερθούν οι τέσσερις γύπες, ενώ παράλληλα έχουν γίνει και οι απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της τροφής τους.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης, το προηγούμενο διάστημα η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος ήρθε σε επαφή με τον δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς των πτηνών στο Ζωολογικό Κήπο.

Εν τω μεταξύ, ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ήδη ξεκινήσει παρεμβάσεις στον χώρο του Ζωολογικού Κήπου προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες. Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, έχουν επισκευαστεί οι περιφράξεις, τα δάπεδα και οι γέφυρες που βρίσκονται στο χώρο.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι υπάλληλοι έχουν προχωρήσει στην αποψίλωση δέντρων τα οποία είχαν προσβληθεί από το φλοιοφάγο έντομο. Το επόμενο διάστημα σχεδιάζεται με ειδική διαδικασία να αφαιρεθεί η άλγη από τις λίμνες με τις πάπιες που βρίσκονται κοντά στην είσοδο του Ζωολογικού Κήπου.

Εκτός από τις αλλαγές στο χώρο, σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, η αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα κτηνιατρείο στο χώρο, για όσες ανάγκες παρουσιάζονται για τα ζώα που φιλοξενούνται στον Ζωολογικό Κήπο.