Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
x

ΣΠΡΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΚΑΚΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΩΝ JUMBO ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ

Η ενέργεια της αναρχικής ομάδας έρχεται μετά την πρόταση του επιχειρηματία για επταήμερη εργασία και δωδεκάωρη δουλειά την ημέρα.

Συνθήματα με σπρέι και τρικάκια έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη των Jumbo, Απόστολου Βακάκη στην Πολιτεία, πέταξαν την Κυριακή μέλη του Ρουβίκωνα.

Η ενέργεια αυτή έρχεται μετά την πρόταση του επιχειρηματία για επτά ημέρες λειτουργία την εβδομάδα, με 12 ώρες δουλειά την ημέρα, μετά το lockdown, ως απάντηση στην κρίση του λιανεμπορίου λόγω της πανδημίας Covid-19 και των περιοριστικών μέτρων.

«Είναι γνωστό πως οι μεγαλοεπιχειρηματίες όταν μιλούν για επιβίωση του κλάδου τους, εννοούν τη διαφύλαξη του κέρδους τους και ο μόνος τρόπος για να το καταφέρουν είναι η καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ρουβίκωνα, στην οποία προστίθεται: «Το ωράριο των εργαζομένων δεν είναι παιχνίδι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα

Παρέμβαση στο σπίτι του Βακάκη, ιδιοκτήτη των Jumbo, στην Πολιτεία.

Ο Απόστολος Βακάκης, ιδιοκτήτης των Jumbo, σε πρόσφατη συνέντευξή του μοιράστηκε τη ´φιλοσοφία´ του σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ομίλου Jumbo. Φυσικά δεν εκπλαγήκαμε όταν μετά από την παράθεση αριθμών και ποσοστών με σκοπό να αποδείξει τη ζημιά που υπέστη η επιχείρηση, κατέληξε να προτείνει 7ήμερη και 12ωρη εργασία ακόμα και εν μέσω πανδημίας.

Είναι γνωστό πως οι μεγαλοεπιχειρηματίες όταν μιλούν για επιβίωση του κλάδου τους, εννοούν τη διαφύλαξη του κέρδους τους και ο μόνος τρόπος για να το καταφέρουν είναι η καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σήμερα επισκεφθήκαμε την οικία του Βακάκη για να μοιραστούμε τη δική μας φιλοσοφία.

Το 8ωρο κερδήθηκε με αγώνες και αίμα. Το ωράριο των εργαζομένων δεν είναι παιχνίδι.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ

Ρουβίκωνας
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ