Skip to main content

Στα 190 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Πέντε ασθενείς στη ΜΕΘ

Τα κρούσματα κορωνοϊού ανέρχονται σε 190 σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα - Πάνω από 1.000 έλεγχοι σε ένα 48ωρο.

Συνολικά 190 κρούσματα κορωνοϊού είναι επιβεβαιωμένα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου, Σωτήρη Τσιόδρα, εκ των οποίων τα 36 είναι υπό διερεύνηση.

Τα 11 κρούσματα είναι «ορφανά» και σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, από αυτά τα 9 βρίσκονται στην Αττική.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αυξήθηκαν σε 5 (εχθές ήταν 3), ενώ συνολικά νοσηλεύονται 47 άτομα.

Από τη στιγμή που εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα, έχουν γίνει πάνω από 2.700 έλεγχοι, ενώ, όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας, πάνω από 1.000 έχουν γίνει το τελευταίο 48ωρο.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, οι 47 ασθενείς είναι άνω των 65 ετών, οι 79 κυμαίνονται στις ηλικίες από 40 έως 64 και επτά ασθενείς είναι παιδιά, ηλικίας 0 έως 17 ετών.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, οι περισσότεροι ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου, ενώ 8 ασθενείς νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα αυστηρότερα μέτρα με το κλείσιμο των καφετεριών, των καφέ μπαρ και των εμπορικών κέντρων (δείτε αναλυτικά εδώ).

«Επεκτείνονται τα μέτρα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, καθώς όπως εξήγησε «παρουσιάστηκαν σε διαφορετικές περιοχές νέα κρούσματα, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα της κατάστασης».

Ο κ. Κικίλιας επέρριψε ευθύνες σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού δεν τηρούνται». «Δίνουμε μία μάχη, το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθεί και από το πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση» επεσήμανε ο υπουργός.