Skip to main content

Στα 2,8 εκατ. ευρώ οι τρεις προτάσεις του Interreg Ελλάδας - πΓΔΜ

Οι προτάσεις αφορούν σε παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, ανάπτυξη οινοτουρισμού και αναβάθμιση ενεργειακής αποδοτικότητας των κτηρίων.

Την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και τη διαχείριση φυσικών καταστροφών, την ανάπτυξη οινοτουριστικών δραστηριοτήτων και την αναβάθμιση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτηρίων, αφορούν οι τρεις νέες προτάσεις, προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ, που εντάσσονται στο κοινοτικό πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας-πΓΔΜ και στις οπoίες συμμετέχει το υπουργείο Εσωτερικών-Μακεδονίας-Θράκης.

H υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά υποστήριξε ότι η έγκριση των νέων προγραμμάτων αποτελεί ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί για την ενίσχυση της ελληνικής περιφέρειας στη Βόρειο Ελλάδα.

«Αξιοποιούμε κάθε προσφερόμενο μέσο για να πετύχουμε αυτόν το στόχο», υπογραμμίζει η ίδια, και υπενθυμίζει ότι πρόσφατα εγκρίθηκε αντίστοιχο πρόγραμμα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αμφίπολης. «Πέραν της αναφοράς σε καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζονται στις προτάσεις, θα πρέπει να αθροίσουμε και την εμβάθυνση των σχέσεων καλής γειτονίας με τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες», επισημαίνει η ίδια, προσθέτοντας, «παραμένουμε σταθερά προσανατολισμένοι, ως κυβέρνηση και ως ΥΜΑΘ, ώστε να δοθούν όλες οι λύσεις, όπου υπάρχουν ανάγκες» προσθέτει.