Skip to main content

Στα 367 τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Κοζάνη

Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας 477 στενές επαφές υψηλού κινδύνου των κρουσμάτων βρίσκονται σε κατ'οίκον περιορισμό.

Στα 367 ανέρχονται τα ενεργά κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, που έχει τεθεί σε σκληρό καθολικό lockdown, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Ο μέσος όρος των ενεργών κρουσμάτων είναι τα 54 έτη, ενώ σε κατ'οίκον περιορισμό βρίσκονται 477 στενές επαφές υψηλού κινδύνου των κρουσμάτων που προέκυψαν από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Το 79,52% των κρουσμάτων, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, εμφανίζουν κύρια ή δευτερεύοντα συμπτώματα 47,58% και 31,94% αντίστοιχα.

Στη Δυτική Αττική, πρόσθεσε ο υφυπουργός, παρά την έντονη διαδημοτική κινητικότητα των κρουσμάτων, δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερα εκτεταμένη διασπορά.

Όπως είπε, στον Ασπρόπυργο υπάρχουν 179 ενεργά κρούσματα, στην Ελευσίνα 78 ενεργά κρούσματα και στη Μάνδρα 25 ενεργά κρούσματα.

Τα εν λόγω δεδομένα αναμένεται να τεθούν ενώπιον της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων την Πέμπτη προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να παρθούν νέες αποφάσεις για τη συνέχιση ή μη του lockdown. Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των εν λόγω περιοχών να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα μέτρα για να προχωρήσει και η άρση των περιορισμών.