Skip to main content

Στα 494 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Σύμφωνα με τις κυπριακές αρχές, τα 364 περιστατικά από τα 494 προέρχονται από επαφές, άρα οι λοιμώξεις είναι από την Κύπρο.

Στα 29 ανήλθαν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, όπως ανακοινώθηκε από τις κυπριακές αρχές το απόγευμα της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 22 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, 3 άτομα που εντοπίστηκαν από τη δειγματοληψία της Πάφου από το σύνολο 371 εργαστηριακών διαγνώσεων, που διεξήχθησαν χθες και σήμερα και 4 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Με βάση και τα σημερινά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 494, περιλαμβανομένων των δέκα, που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

Σε σχέση με τα 10 περιστατικά, που δηλώθηκαν χθες ως υπό διερεύνηση, για τα 9 βρέθηκε σύνδεση με ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα και ένα που βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετά από ταξίδι.

Τα 494 περιστατικά εντοπίστηκαν μετά τη διεκπεραίωση συνολικά 13.017 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), το Μικροβιολογικό Τμήμα των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ και από ιδιωτικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με τις κυπριακές αρχές, τα 364 περιστατικά από τα 494 προέρχονται από επαφές, άρα οι λοιμώξεις είναι από την Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ