Skip to main content

Στα 67 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Βουλγαρία

Η Βουλγαρία έχει ήδη λάβει αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού, με την κυβέρνηση να έχει απαγορεύσει την είσοδο σε πολίτες 15 χωρών.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βουλγαρία ανέρχεται πλέον σε 67, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας συντονισμού για την αντιμετώπιση του ιού, καθηγητής Βέντσισλαβ Μουτάφτσισκι, στη διάρκεια της πρωινής ενημέρωσης.

Η Βουλγαρία έχει ήδη λάβει αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού. Αναλυτικότερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η είσοδος στο έδαφος της Βουλγαρίας στους πολίτες 15 χωρών, μεταξύ αυτών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ολλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ινδίας, του Μπαγκλαντές, της Κίνας, του Ιράν και της Ελβετίας. Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ στις 18 Μαρτίου. Κάποιες εξαιρέσεις, αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ, θα αφορούν τους ανθρώπους εκείνους που διαθέτουν άδεια παραμονής στη Βουλγαρία και τα μέλη των οικογενειών τους.

Όλες οι διεθνείς σιδηροδρομικές υπηρεσίες μέσω της Βουλγαρίας διακόπτονται από σήμερα, 17 Μαρτίου, ενώ οι προθεσμίες για την πληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος θα παραταθούν κατά 20 ημέρες. Οι πελάτες ενθαρρύνονται να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους μέσω του διαδικτύου.