Skip to main content

Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης - ιδιοκτητών φορτηγών

Με πορεία προς τη Βουλή και καθιστική διαμαρτυρία συνεχίζουν τον αγώνα τους αύριο οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, ενώ τέσσερις εισαγγελείς θα εποπτεύουν τις κινητοποιήσεις.
Τεταμένο είναι το κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, οι οποίοι προχωρούν σε πιο δυναμικές ενέργειες.  Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή και θα ακολουθήσει ολονύχτια καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Τέσσερις Εισαγγελείς Πρωτοδικών έχουν επιφορτιστεί με την εποπτεία των διαδικασιών, ενόψει της αυριανής πορείας τους.  Σε συνεργασία με την Αστυνομία, θα ελέγχουν για την τήρηση του νόμου καθόλη την διάρκεια της κινητοποίησης των ιδιοκτητών φορτηγών και έχουν εντολή, σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκώμενων αδικημάτων, να εφαρμόζουν αμέσως την αυτόφωρη διαδικασία.

Εντωμεταξύ, αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων της Βόρειας Ελλάδας κατέβηκε ήδη στην Αθήνα για τις αυριανές κινητοποιήσεις, ενώ από τις 1.00 τα ξημερώματα θα φεύγουν συνεχώς  λεωφορεία με ιδιοκτήτες φορτηγών από τη Θεσσαλονίκη και από όμορους νομούς. 

Συνάδελφοί τους από την Κρήτη αποφάσισαν να στείλουν αύριο αντιπροσωπεία στην Αθήνα, στηρίζοντας - όπως λένε - τον αγώνα των συναδέρφων τους, την ημέρα που θα κατατίθεται το επίμαχο νομοσχέδιο στην βουλή.