Skip to main content

Στα αζήτητα 150 στολές ΔΙΑΣ από δωρεά γιατί είναι υψηλών προδιαγραφών!

Η δωρεά ύψους 35.000 ευρώ απο ιδιώτη έγινε αφού ο δωρητής επικοινώνησε με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και ενημερώθηκε για τις προδιαγραφές.

Στις αποθήκες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης παραμένουν 150 στολές για τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίες δωρίστηκαν από ιδιώτη και παραμένουν αδιάθετες λόγω ενός λάθους του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η δωρεά ύψους 35.000 ευρώ απο ιδιώτη, έγινε αφού ο δωρητής επικοινώνησε με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και ενημερώθηκε για τις προδιαγραφές που πρέπει να έχουν οι στολές.

Ωστόσο από τη στιγμή που έγινε η δωρεά και μετά, διαπιστώθηκε ότι μπορεί τα συμφωνηθέντα μεταξύ ιδιώτη και και ΕΛΑΣ να τηρήθηκαν, ωστόσο τελικά οι στολές είχαν προδιαγραφές υψηλότερες από αυτές που χρησιμοποιούν τώρα οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Για να μπορέσει να γίνει η χρήση των συγκεκριμένων στολών πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, οι προδιαγραφές αυτές να ενταχθούν και στη συνέχεια οι νέες στολές που θα παραλαμβάνει η ΕΛΑΣ να είναι στο ίδιο επίπεδο», εξηγεί στην Voria.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θόδωρος Τσαϊρίδης.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί είναι οι αστυνομικοί που υπηρεστούν στην μάχιμη υπηρεσίας της ΔΙΑΣ και αντιμετωπίζουν ζητήματα με τον εξοπλισμό και τις στολές τους που έπρεπε ήδη να έχουν αντικατασταθεί.