Skip to main content

Στα δίχτυα της ΕΛΑΣ 40χρονος διαρρήκτης καταστημάτων σε Καλαμαριά και Πυλαία

Εξιχνιάσθηκαν δέκα περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα της Καλαμαριάς και της Πυλαίας - Συνελήφθη ο 40χρονος δράστης από τους αστυνομικούς

Στον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη, ο οποίος ενέχεται σε δέκα περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα της ανατολικής Θεσσαλονίκης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο 40χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά το χρονικό διάστημα από 25 Δεκεμβρίου του 2020 έως 13 Ιανουαρίου του 2021, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσε σε οχτώ περιπτώσεις χρηματικά ποσά από καταστήματα ψιλικών, σούπερ μάρκετ, καφετεριών και πρατηρίου καυσίμων στις περιοχές της Καλαμαριάς και Πυλαίας.

Σε δύο περιπτώσεις αποπειράθηκε χωρίς, όμως αυτό να καταστεί δυνατό, χρησιμοποιώντας κυρίως, ως μέσω διαφυγής, δίκυκλο μοτοποδήλατο.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (14-01-2021) από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Καλαμαριάς, εντοπίστηκε ο 40χρονος ημεδαπός και συνελήφθη, παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε εν συνεχεία στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας του 40χρονου, με παραποιημένο αριθμό κινητήρα,
1 πτυσσόμενο μαχαίρι,
2 κράνη και
Είδη ρουχισμού, τα οποία έφερε ο δράστης κατά την διάπραξη των ληστειών.

Ο συλληφθείς με την σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.