Skip to main content

Στα δίχτυα της ΕΛΑΣ δύο αλλοδαποί-Αφαίρεσαν από ΙΧ τσάντα με 8.000 ευρώ

Στη σύλληψη συνολικά δέκα ατόμων, για διάφορα αδικήματα, προχώρησαν κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Σε αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα προχώρησαν κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 24, 26 και 28 ετών, οι οποίοι μεσημβρινές ώρες χθες στην περιοχή των Νέων Επιβατών, αφαίρεσαν με τη χρήση βίας από 25χρονο αλλοδαπό, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ. Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα δέμα κάνναβης βάρους (72,2) γραμμαρίων και μία σακούλα με (20) μικροδενδρύλλια κάνναβης.

Επίσης, χθες συνελήφθησαν από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., απογευματινές ώρες χθες δύο αλλοδαποί ηλικίας 26 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου – Ανάληψης για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής κατά συναυτουργία και σε απόπειρα.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες νωρίτερα την ίδια ημέρα στην περιοχή της Ανάληψης, αφαίρεσαν από δύο αυτοκίνητα μία σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ και μία τσάντα που περιείχε προσωπικά έγγραφα και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα από μία πεζή, ενώ στο κέντρο της πόλης, αφαίρεσαν από την κατοχή γυναίκας ένα κινητό τηλέφωνο. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ, καθώς και το προαναφερόμενο κινητό τηλέφωνο και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Αστυνομικοί του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου και του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα, συνέλαβαν χθες στις περιοχές της Μενεμένης, του Ευόσμου και της Νεοχωρούδας αντίστοιχα, τρεις ημεδαπούς ηλικίας 58, 59 και 62 ετών για παράβαση του Νόμου Περί Όπλων. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

o (3) πιστόλια κρότου σε μορφή στυλό
o (1) όπλο κρότου
o (6) εκτοξευτήρες
o (1) εξάρτημα ρίψης φωτοβολίδων
o (40) φυσίγγια

Χειροπέδες έβαλαν επίσης αστυνομικοί χθες στην περιοχή Χαριλάου σε έναν 40χρονο αλλοδαπό, διότι σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών και οκτώ μηνών για παράβαση του Ν. Περί Αλλοδαπών και της Παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Τέλος, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες χθες στην περιοχή του κέντρου 72χρονο ημεδαπό, διότι σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων 4 ετών για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.