Skip to main content

Στα δικαστήρια ο δήμος Θεσσαλονίκης για την αποχή στην Καθαριότητα - Καταθέτει αγωγή

Ο δήμος προσφεύγει στα δικαστήρια με την κατάθεση αγωγής προκειμένου να σταματήσει η αποχή των εργαζομένων από την αποκομιδή.

Σε νομικές ενέργειες προκειμένου να μπει τέλος στην ομηρία στην οποία βρίσκεται η Θεσσαλονίκη με τα απορρίμματα που ξεχειλίζουν στους κάδους προχωρά η διοίκηση του κεντρικού δήμου.

Διαβάστε: Τα σκουπίδια πνίγουν τη Θεσσαλονίκη - Συνεχίζεται η αποχή στην Καθαριότητα (φωτο+vid)

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας αναμένεται ο δήμος να προσφύγει στα δικαστήρια με την κατάθεση αγωγής προκειμένου να σταματήσει η αποχή των εργαζομένων από την αποκομιδή. Την εξέλιξη αυτή είχε ουσιαστικά προαναγγείλει ο ίδιος ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας από χθες, καθώς σε ανακοίνωσή του είχε επισημάνει ότι ο δήμος θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία της δημόσιας υγείας και του δημοσίου συμφέροντος.

«Ως εδώ και μη παρέκει. Όσοι πιστεύουν ότι μικρές μειοψηφίες μπορούν να κρατούν όμηρο την πόλη και να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία κάνουν ολέθριο σφάλμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας σε δήλωσή του.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η αποχή στην Καθαριότητα - Προσφυγή στη Δικαιοσύνη εξετάζει ο δήμος

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αποφάσισαν χθες τη συνέχιση της αποχής έως την Παρασκευή όπου θα πραγματοποιήσουν νέα σύσκεψη. Ωστόσο, και από την πλευρά των εργαζομένων ενδεχομένως να υπάρξουν εντός της ημέρας εξελίξεις.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μεταξύ άλλων την καταβολή των Μέσων Ατομικής Προστασίας, καλύτερη διαχείριση του προσωπικού και προσλήψεις προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες βγήκαν από το προσωπικό ασφαλείας στους δρόμους 17-18 απορριμματοφόρα και οχήματα για ογκώδη για να αποσυμφορήσουν την κατάσταση, σήμερα έχουν βγει περίπου 5-6 και το μεσημέρι κάποια οχήματα θα κατευθυνθούν στις λαϊκές αγορές. Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει μεγάλο και δεν θα μπορέσει να λυθεί όσο η κατάσταση παραμένει ως έχει.