Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
x

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ FRONTEX

Αναπτύσσονται δυνάμεις της Frontex στα σύνορα στον Έβρο. Η υπηρεσία είχε λάβει αίτημα από την Ελλάδα για τεχνικό εξοπλισμό και επιπρόσθετες δυνάμεις

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο παρατάσσονται από σήμερα το πρωί οι δυνάμεις της Frontex προκειμένου να συνδράμουν τις ελληνικές αρχές στο έργο της φύλαξης των συνόρων. 

«Η Ευρώπη είναι εδώ ενωμένη και αποφασισμένη στην φύλαξη των συνόρων της από την εισβολή απελπισμένων ανθρώπων, που τους χρησιμοποιεί ανάλγητα, σαν γεωπολιτικά πιόνια η γείτονα χώρα», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας προς το προσωπικό που διέθεσαν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. στον Έβρο, σε επίσκεψη του χθες το πρωί, με αφορμή την ανάπτυξη των δυνάμεων της FRONTEX στα σύνορα. Ο υπουργός συνοδευόταν από τον εκτελεστικό διευθυντή της FRONTEX, Φαμπρίς Λεζερί και την διευθύντρια της Μονάδας Επιχειρησιακής Ανταπόκρισης της FRONTEX, Ana Cristina Jorge.

Η Frontex εξάλλου είχε λάβει αίτημα από την Ελλάδα τόσο για τεχνικό εξοπλισμό όσο και επιπρόσθετες δυνάμεις μετά την κίνηση της Τουρκίας να ανοίjει τα σύνορα της προς την Ελλάδα διαμηνύοντας σε πρόσφυγες και μετανάστες πως μπορούν να περάσουν ελεύθερα στην Ευρώπη. 

Υπενθυμίζεται πως η κατάσταση στα σύνορα παραμένει ακόμα έκρυθμη αφού μέχρι και χθες το απόγευμα μετανάστες και πρόσφυγες πετούσαν χημικά και δακρυγόνα στην ελληνική πλευρά. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ