Skip to main content

Στα ΕΛΠΕ η έρευνα για υδρογονάνθρακες στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

Τα ΕΛΠΕ έχουν αναλάβει και τις έρευνες στις χερσαίες περιοχές Άρτας - Πρέβεζας και βορειοδυτικής Πελοποννήσου, καθώς και της «περιοχής 2».

Τις έρευνες για την παραγωγή υδρογονανθράκων στην «περιοχή 10», στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, ανέλαβαν τα Ελληνικά Πετρέλαια, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού.

Τα ΕΛΠΕ έχουν αναλάβει και τις έρευνες στις χερσαίες περιοχές Άρτας - Πρέβεζας και βορειοδυτικής Πελοποννήσου, καθώς και της «περιοχής 2», δυτικά της Κέρκυρας, σε κοινό επιχειρηματικό σχήμα με τις Total και Edison.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γρηγόρης Στεργιούλης, επισήμανε ότι «η ενεργός συμμετοχή στις διεργασίες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων αποτελεί φυσική επιλογή» και δήλωσε πως «είμαστε έτοιμοι, αμέσως μετά την επικύρωση της σύμβασης μίσθωσης από τη Βουλή των Ελλήνων, να προχωρήσουμε στην έρευνα και εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου δυναμικού της περιοχής του Κυπαρισσιακού κόλπου».

Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι η εταιρεία θα εφαρμόσει «τις πλέον σύγχρονες, ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογικές μεθόδους, με πλήρη σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και τις υφιστάμενες δραστηριότητές τους».