Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018
x

ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ 11 ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Έντεκα τουρκικά πλοία παραμένουν στα Ίμια και πραγματοποιούν περιπολίες σύμφωνα με το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Anadolu.

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στα Ίμια καθώς, σύμφωνα με το Anadolu, έντεκα τουρκικά πλοία βρίσκονται στην περιοχή και πραγματοποιούν περιπολίες.

Σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο, οι δυνάμεις της Τουρκικής Ακτοφυλακής και του Λιμενικού Σώματος της γειτονικής χώρας βρίσκονται στην περιοχή των Ιμίων και συνεχίζουν τις περιπολίες. Το σκηνικό έρχεται ως συνέχεια του εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό.

Εξάλλου, για την παρουσία των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στα Ιμία δημοσιεύθηκαν και φωτογραφίες και βίντεο από το Anadolu.

Hürriyet: 11 πολεμικά πλοία της Τουρκίας περιπολούν στα Ιμια

Την ίδια ώρα, η τουρκική«Hürriyet» κάνει λόγο για 11 τουρκικά και 8 ελληνικά πλοία που παραμένουν στην περιοχή των Ιμίων.

Η τουρκική εφημερίδα μεταδίδει ότι από τις 14.30 το μεσημέρι υπάρχει μία συγκέντρωση πλοίων στις βραχονησίδες, καθώς τα ελληνικά πλοία είναι οκτώ, ενώ, πάντα σύμφωνα με τους Τούρκους, με την προσέλευση δύο πλοίων ακτοφυλακής και δύο ταχύπλοα, οι τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή φτάνουν τα 11 πλοία.

Οι Τούρκοι σχολιάζουν ότι στις 14.45 δύο ταχύπλοα, με οπλισμένους Έλληνες στρατιώτες, έπιασαν την προσοχή των τουρκικών δυνάμεων όταν έφυγαν από τη Λέρο και περνώντας στο ένα μίλι από τα Ίμια, πήγαν στη Κω.

Τέλος, τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι το επίπεδο ασφαλείας στα Ιμια βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο, μετά το επεισόδιο τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Και επίσης γίνεται αναφορά στο έντονο διάβημα διαμαρτυρίας για το συμβάν στα Ιμια του ελληνικού ΥΠΕΞ και την κλήση του Τούρκου Πρέσβη.