Skip to main content

Στα ημιτελικά του Ακαπούλκο για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Τσιτσιπάς

Αντίπαλος του κορυφαίου Έλληνα τενίστα στον δρόμο για τον τελικό θα είναι τα ξημερώματα του Σαββάτου (06:00) ο 19χρονος Ιταλός Λορέντσο Μουζέτι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 2-1 σετ (7-5, 4-6, 6-3) τον Φίλιξ Οζιέ Αλιασίμ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ακαπούλκο, για πρώτη στην καριέρα του σε αυτή τη διοργάνωση.

Αντίπαλός του στον δρόμο για τον τελικό θα είναι τα ξημερώματα του Σαββάτου (06:00) ο 19χρονος Ιταλός Λορέντσο Μουζέτι, που απέκλεισε τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 6-4, 7-6 (3).

Ο Καναδός τενίστας έπαιξε καλά στα πρώτα δύο σετ και δυσκόλεψε τον Τσιτσιπά, που χρειάστηκε κάτι παραπάνω από δύο ώρες για να επικρατήσει.

Στο πρώτο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε πίσω με 1-3, ισοφάρισε άμεσα όμως και πήρε προβάδισμα το οποίο διατήρησε ως το τέλος, που τον βρήκε να κατακτά το σετ με 7-5.

Στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς πλήρωσε το μπρέικ που του έκανε ο Αλιασίμ και πήρε προβάδισμα με 3-1, για να ισοφαρίσει σε 1-1 σετ (6-4).

Στο καθοριστικό τρίτο σετ όμως, ο 22χρονος Έλληνας όχι μόνο κράτησε το σερβίς του αλλά με μπρέικ στο 5-3 έφτασε στη νίκη και την πρόκριση.