Skip to main content

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αύριο ο Δένδιας-Η ατζέντα των συζητήσεων

Είναι η τέταρτη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στα Εμιράτα από ανάληψης καθηκόντων του, που υποδηλώνει τις στενές σχέσεις των δύο κρατών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αύριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου θα συναντηθεί με τον Εμιρατινό ομόλογό του Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

Σημειώνεται ότι θα είναι η τέταρτη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στα Εμιράτα από ανάληψης καθηκόντων του, γεγονός που υποδηλώνει τους ιδιαίτερα στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο κρατών.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί η διμερής στρατηγική συνεργασία, στη συνέχεια της υπογραφής της Συμφωνίας σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας τον περασμένο Νοέμβριο, οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως της πρόσφατης επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, καθώς και οι ευρύτερες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και τον Κόλπο.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Αμπου-Ντάμπι, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί επίσης τους νέους χώρους της Ελληνικής Πρεσβείας.