Skip to main content

Στα Ιωάννινα για τριήμερη επίσκεψη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων χαρακτηρίζει ιστορική την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη - Το πρόγραμμά του και η συνοδεία του Ιερώνυμου.

Στα Ιωάννινα έφτασε το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπου τον υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και θα παραμείνει για 3 μέρες προκειμένου να πραγματοποιήσει τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου.

Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης επίσκεψής του ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί Ιερές Μονές και Ιδρύματα της Ι. Μητροπόλεως Ιωαννίνων, θα έχει συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Ηπείρου  Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ και θα αναγορευτεί επίτιμος Δημότης Ιωαννιτών, καθώς επίσης και επίτιμος καθηγητής των Σχολών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων χαρακτηρίζει ιστορική την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη ο οποίος σε μεγάλο μέρος της επίσκεψης θα συνοδεύεται και από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Το επίσημο πρόγραμμα των προκαθήμενων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος θα ξεκινήσει αύριο στις 9:00 το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, όπου θα τελεστεί Δοξολογία και θα ακολουθήσουν: Επίσκεψη στις 10:30 στο ∆ηµαρχείο Ιωαννίνων, επίσκεψη στις 11:30 στο Μέγαρο της Περιφέρειας και στις 13:00 επίσκεψη στην Ιερά Μονή Βελλάς όπου θα γίνει αγιασμός των εγκαταστάσεων τυροκομείου - φάρμας. Στις 18:30 θα τελεσθούν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου και ο πανηγυρικός εσπερινός.

Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν οι  Μητροπολίτες Μύρων κ. Χρυσόστομος, Προύσης κ. Ιωακείμ και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος, αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ο διάκονος Βοσπόριος, υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ο Νικόλαος-Γεώργιος Παπαχρήστου, διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας και ο Πέτρος Μπαζγκάρλο, γραμματεύς του Πατριαρχείου.