Skip to main content

Στα ίχνη σπείρας καταχραστών στην Εθνική Ασφαλιστική

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη για τη σύλληψη μελών σπείρας, που κατηγορούνται για κατάχρηση μεγάλων χρηματικών ποσών εις βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Mεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη, από το πρωί, στη Θεσσαλονίκη και γειτονικούς νομούς, για τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης, που κατηγορούνται για κατάχρηση μεγάλων χρηματικών ποσών εις βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα εκταμίευε εδώ και χρόνια αποζημιώσεις από εικονικές ή ανύπαρκτες ζημιές ασφαλισμένων αυτοκινήτων.

Στην υπόθεση εμπλέκονται υπάλληλοι της ασφαλιστικής εταιρείας, πραγματογνώμονες, επιχειρηματίες - ιδιοκτήτες συνεργείων επισκευής οχημάτων και ασφαλιστικοί πράκτορες.

Ήδη ενεργούνται έρευνες σε επιχειρήσεις, γραφεία και σπίτια των εμπλεκομένων, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται ενδελεχής έλεγχος, ιδιαίτερα στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνεργάζονται με τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές της Εθνικής Ασφαλιστικής και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.