Skip to main content

Στα λευκά Καβάλα και Δράμα

Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί στο ορεινό δίκτυο του νομού Δράμας, καθώς και στα ορεινά των δήμων Φιλίππων και Ορεινού του νομού Καβάλας. Κλειστά σήμερα τα σχολεία στο Κάτω Νευροκόπι.
Με χιονοπτώσεις στα ορεινά και υπό εξασθένηση βροχές στα πεδινά συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία στην Ανατολική Μακεδονία, χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα. Τα οχήματα κινούνται με αλυσίδες στα ορεινά του νομού Δράμας, κυρίως στο λεκανοπέδιο του Κάτω Νευροκοπίου, στην περιοχή της κοινότητας Σιδηρονέρου και στην περιοχή του Βώλακα προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού. Το Χιονοδρομικό είναι κλειστό σήμερα, με το ύψος του χιονιού στη βάση του να ξεπερνά τα 50 εκατοστά, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται και η θερμοκρασία έχει πέσει στους -11 βαθμούς.

Στον οικισμό Μακρυπλάγι Καλλιφύτου χρειάστηκε η επέμβαση των εκχιονιστικών μηχανημάτων της Νομαρχίας Δράμας, προκειμένου ν΄ απεγκλωβιστούν κτηνοτρόφοι που είχαν μεταβεί στις στάνες τους για τη σίτιση των ζώων τους, αλλά αποκλείστηκαν από το χιόνι.

Τα σχολεία στο δήμο Κάτω Νευροκοπίου έμειναν σήμερα κλειστά, λόγω του χιονιού.

Χρήση αλυσίδων γίνεται και στο ορεινό δίκτυο των δήμων Φιλίππων και Ορεινού, στο νομό Καβάλας, αλλά δεν έχουν σημειωθεί ιδιαίτερες δυσχέρειες στη συγκοινωνία.