Skip to main content

Στα μαχαίρια οι υποψήφιοι για το δήμο Λαγκαδά

Άνω - κάτω η ΝΔ για το δήμο Λαγκαδά. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Καμαρούδης και Αναστασιάδης αμφισβητούν το χρίσμα που δόθηκε από το κόμμα στον Γιάννη Καραγιάννη.
Πονοκέφαλος επικρατεί στην ΝΔ για το δήμο Λαγκαδά, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι το κόμμα δίνει επίσημα τη στήριξή του στον νυν δήμαρχο, Γιάννη Καραγιάννη.

Όπως υποστηρίζουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι Στ. Καμαρούδη (δήμαρχος Καλλινδοίων) και Ι. Αναστασιάδη (δημοτικός σύμβουλος), μετά από συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στο Νομό Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλο, τους διαβεβαίωσε ότι έχει άγνοια για το έγγραφο που έδινε το χρίσμα στον κ. Γιάννη Καραγιάννη. «Μας διαβεβαίωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι έχει άγνοια περί του παραπάνω εγγράφου και πως σε κάθε περίπτωση, ουδέποτε ο ίδιος προσωπικά ή άλλο στέλεχος της Νομαρχιακής Θεσσαλονίκης υπό την ευθύνη του, έχει σχέση τόσο με το εν λόγω έγγραφο, όσο και με το περιεχόμενό του», αναφέρουν.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι κ. Καμαρούδης και Αναστασιάδης κάνουν λόγο για παρασκηνιακές ενέργειες που σκοπό έχουν να παραπλανήσουν.

«Τιμούμε τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προερχόμεθα, τιμούμε όλους ανεξαιρέτους τους ανθυποψηφίους, δηλώνουμε όμως με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση πως τέτοιου είδους παρασκηνιακές ενέργειες ΄΄διαδρομίστικες΄΄ συμπεριφορές που σκοπό έχουν τη παραπλάνηση της κοινής γνώμης και παραπέμπουν σε άλλες εποχές, δε θα περάσουν.

Υπενθυμίζουμε, επιπλέον, στον εμπνευστή και συντάκτη αυτού του κειμένου πως ουδέποτε στην ιστορία της πολιτικής, συντεταγμένος πολιτικός σχηματισμός, θα διανοείτο, συγκρίνοντας τρία στελέχη του με ιστορία προσφοράς, να αποφανθεί ποιος από αυτούς έχει περισσότερο, ή ποιος λιγότερο ήθος και εντιμότητα, ή αγωνιστικότητα» υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά σε κοινή ανακοίνωση.

Ο κ. Καραγιάννης το προηγούμενο διάστημα είχε συνεχείς επαφές με τους γαλάζιους δημάρχους της περιοχής, τον δήμαρχο Σοχού, Θεοφάνη Παππά, Βερτίσκου Μπάμπη Ασλανίδη, Κορώνειας Μπάμπη Παπαδόπουλου και Λαχανά Παντελή Πάσχου, οι οποίοι θα στηρίξουν την υποψηφιότητά του. Από το ΠΑΣΟΚ όπως όλα δείχνουν θα στηρίξει τον νυν δήμαρχο Ασήρου, Δημήτρη Ράβναλη.