Skip to main content

Στα «μαχαίρια» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, και τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης σχετικά με την ανερ
«Άναψαν τα αίματα» στη Βουλή ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης σχετικά με την ανεργία.

«Ανεύθυνη» χαρακτήρισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του ασφαλιστικού ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΚΟ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κρύβεται πίσω από «κινδυνολογίες».

Χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, τόνισε: «Σέρνεστε πίσω από το ΚΚΕ και με προσχηματικούς τρόπους βγαίνετε έξω από την απόπειρα επίλυσης του ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας και έρχεστε εδώ για να ζητήσετε και τα ρέστα. Αυτή η πολιτική στάση είναι ανεύθυνη».

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας απάντησε πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την έξοδο από την κρίση. Εξαπέλυσε επίσης σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση τονίζονταςχαρακτηριστικά: «Είσαστε μια κυβέρνηση σχεδόν υπηρεσιακή και πηγαίνετεστις Βρυξέλλες, παίρνετε εντολές, έρχεστε εδώ και κινδυνολογείτε. Αυτόκάνετε δύο μήνες τώρα».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε στον κ. Λοβέρδο την ανάγκη αλλαγής της κυβερνητικής πολιτικής: «Αλλάξτε πορεία, διότι προεκλογικά είχατε θέσει ένα δίλημμα στον ελληνικό λαό, είχατε πει «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Και ο κόσμος σάς ψήφισε για να αλλάξετε. Αλλά εσείς όχι μόνο δεν αλλάζετε, αλλά ζητάτε να βουλιάξουμε και όλοι μαζί αγκαλιά, συζητώντας, κάνοντας διαλόγους, διαβουλευόμενοι, να βουλιάξουμε όλοι μαζί».