Skip to main content

Στα μέσα Μαΐου το άνοιγμα των Τεμπών

Στα μέσα Μαΐου προσδιορίζεται, σύμφωνα με το πιθανότερο σενάριο, το άνοιγμα των Τεμπών, όπως προέκυψε από ενημέρωση που είχε ο νομάρχης Λάρισας, κ. Λουκάς Κατσαρός, από την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος
Στα μέσα Μαΐου προσδιορίζεται -σύμφωνα με το πιθανότερο σενάριο-το άνοιγμα των Τεμπών, όπως προέκυψε από ενημέρωση που είχε ο νομάρχης Λάρισας, κ. Λουκάς Κατσαρός, από την εταιρεία  «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», η οποία υλοποιεί εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς που έγινε στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, ο νομάρχης Λάρισας ζήτησε ενημέρωση από την εταιρεία προκειμένου να διαπιστώσει εάν ξεκίνησαν και πώς εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης.

Έτσι, συναντήθηκε με το γενικό διευθυντή της Εταιρείας κ. Δημήτρη Γκατσώνη, παρουσία των αρμόδιων αντινομαρχών και του αναπληρωτή  διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της νομαρχίας κ. Χρήστου Λυτροκάπη. Το κυριότερο στοιχείο που προέκυψε είναι ότι το σενάριο να ανοίξει ο δρόμος  το Πάσχα, όπως είχε σημειώσει ο υπουργός Υποδομών, κ. Δημήτρης Ρέππας, απομακρύνεται και ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα των 16 εβδομάδων από την έναρξη των εργασιών επιβεβαιώνεται. Ύστερα από τις πρώτες εργασίες που έγιναν, οι τεχνικοί έχουν πλέον μια καλύτερη άποψη και η νεότερη εκτίμηση είναι ότι εκτός απροόπτου ο δρόμος θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία αρχές ή μέσα Μάιου με απόλυτη  ασφάλεια.

 Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Κατσαρός, εκτελούνται από εξειδικευμένο προσωπικό εργασίες ξεσκαρώματος σε μια αρκετά μεγάλη έκταση στο σημείο που σημειώθηκαν οι βραχοπτώσεις και πέριξ αυτού. Ελέγχονται οι βράχοι σε μια αρκετά μεγάλη ακτίνα για να διαπιστωθεί μήπως υπάρχουν και άλλοι επικίνδυνοι για πτώση, και μετά την αφαίρεση τους θα δεθούν με συρμάτινα πλέγματα για την αποφυγή μελλοντικών καταπτώσεων.

Ο κ. Κατσαρός, αφού ζήτησε να ληφθεί μέριμνα ώστε οι εργασίες να μην βλάψουν την αισθητική του τοπίου, επεσήμανε την ανάγκη να τηρηθούν οι συμφωνίες που έγιναν με το υπουργείο Υποδομών. Σύμφωνα με αυτές, η Εταιρεία οφείλει να φροντίζει για την καλή κατάσταση του δρόμου Λάρισας – Αγιάς και του παραλιακού άξονα, αποκαθιστώντας άμεσα τις ζημιές που επισημαίνει η  Νομαρχία. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η ανάγκη για επισκευές σε σημεία των εναλλακτικών δρόμων  όπως:-Ιτέα – Ραψάνη- Πυργετός, Μακρυχώρι – Γόννοι, Παράκαμψη Αγιάς, η ράμπα στα «Πλατάνια» της Βελίκας κ.α που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια των οδηγών. Παράλληλα, ο νομάρχης μετέφερε τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στην κοινωνία του νομού Λάρισας για το γεγονός ότι η εταιρεία επιμένει να βάζει διόδια καίτοι  τα Τέμπη είναι κλειστά. Ζήτησε, μάλιστα, να διευκολυνθούν οπωσδήποτε οι κάτοικοι περιοχών πέριξ των διοδίων που πρέπει να επικοινωνούν μεταξύ τους.