Skip to main content

Στα μπλε το δημαρχείο Πανοράματος τιμώντας τα 75 χρόνια ΟΗΕ

Συμβολική πρωτοβουλία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με το δίκτυο πόλεων SDG 17 Greece για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΟΗΕ.

Τιμώντας τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΟΗΕ, το δημαρχείο Πανοράματος φωταγωγήθηκε με το μπλε χρώμα των Ηνωμένων Εθνών στέλνοντας μέσα από τους ισχυρούς προβολείς του, μαζί με το φως, το μήνυμα της Ειρήνης, της Διεθνούς Αλληλεγγύης, της Ελπίδας και του Δικαίου.

Ήταν μια συμβολική δράση του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη για έναν κόσμο συναδέλφωσης και χωρίς διακρίσεις, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου (Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών) μετά από πρόσκληση του δικτύου πόλεων SDG 17 Greece στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Φωτίζουμε την Ευρώπη με το μπλε των Ηνωμένων Εθνών».

«Στόχος αυτής της συμβολικής πρωτοβουλίας ήταν να τιμήσουμε τον ΟΗΕ, αλλά και να ρίξουμε φως στις παναθρώπινες αξίες του Πολιτισμού μας, πολλές από τις οποίες γεννήθηκαν στην πατρίδα μας και δόθηκαν μάχες για να κερδηθούν, να γίνουν οικουμενικές και να καρπίσουν» σημείωσε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Σε μήνυμα της προς τα μέλη του Δικτύου SDG 17 Greece, η Πρόεδρος του Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη επαναλαμβάνει τη δέσμευση όλων προς την κοινή προσπάθεια «για έναν κόσμο ειρηνικό, ασφαλή, χωρίς διακρίσεις, με σεβασμό στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, για έναν κόσμο που θα προάγει την κοινωνική πρόοδο και ευημερία για όλους».