Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022
x

ΣΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει δράσεις ενημέρωσης.

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού έχει προγραμματίσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Συγκεκριμένα, σήμερα, το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του δήμου Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται στην Πλατεία της Αγ. Σοφίας από τις 12:00-20:00 για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Θα διανεμηθούν επίσης κορδελάκια με πορτοκαλί χρώμα που έχει καθιερωθεί διεθνώς ως συμβολικό χρώμα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και κονκάρδες με αντίστοιχα μηνύματα.

Η δράση θα ενισχυθεί μουσικά από τη Φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ η εθελοντική Oργάνωση United Societies of Balkans θα πλαισιώσει διαδραστικά την εκδήλωση, ενώ προς το τέλος της εκδήλωσης πορτοκαλί μπαλόνια θα «πετάξουν» στον ουρανό της πόλης.

Επίσης, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών.

Ο Λευκός Πύργος, ένα μνημείο ορόσημο της πόλης, θα φωταγωγηθεί στις 25/11 και ώρα 18:00 με πορτοκαλί χρώμα, προκειμένου να προωθηθεί η ευαισθητοποίηση του Κοινού επί του θέματος.

Σε συνεργασία δε με την εθελοντική θεατρική ομάδα «Κύκλος Ζωής» του Κοινωνικού συλλόγου «Δέντρο Ζωής» θα παρουσιαστεί η παράσταση «ΒΙΑ ΖΩ» στο Θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ στις 21:00. Η παράσταση αποτελείται από δεκατρείς μονόλογους και χορογραφίες. Ιστορίες βίας και κακοποίησης, βασισμένες σε αληθινές μαρτυρίες γυναικών που βίωσαν σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, λεκτική βία, με σκοπό να δοθεί φωνή σε κάθε γυναίκα που αναζητά βοήθεια, που νιώθει απόγνωση και αδυναμία να διαχειριστεί περιστατικά βίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ