Skip to main content

Στα πορτοκαλί θα ντυθεί ο Λευκός Πύργος την Παρασκευή

Το μνημείο της Θεσσαλονίκης θα φωταγωγηθεί στις 8.30 το βράδυ για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Εκδηλώσεις  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή από τις 11.00 έως τις 20.00 θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το Ολύμπιον δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών από το επιστημονικό προσωπικό της δομής «Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των παιδιών τους». Την ίδια ημέρα στις 8:30 το βράδυ θα φωταγωγηθεί με πορτοκαλί χρώμα, που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ για τον συγκεκριμένο σκοπό, ο Λευκός Πύργος.

Το Σάββατο, απο τις 10:30 θα πραγματοποιηθούν στο Ολύμπιον ένα καλλιτεχνικό δρώμενο με την επιμέλεια της σκηνοθέτριας, Νέλλυς Δελλή, εισηγήσεις του επιστημονικού προσωπικού της δομής «Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των παιδιών τους» του Δήμου Θεσσαλονίκης και προβολή της ταινίας «Μητριαρχία», του Νίκου Κορνήλιου.