Skip to main content

Στα ροζ ξανά η Θεσσαλονίκη στις 12 Μαΐου για τον καρκίνο του μαστού

Το Sail For Pink διοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά στη Νέα Παραλία, με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομή Αγάπης - Πλεύση Ζωής».

Έτοιμο να ανοίξει τα πανιά του για 7η συνεχή χρονιά είναι το Sail For Pink, η ξεχωριστή δράση για την ενημέρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Νομού Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής» και έχει γίνει πλέον θεσμός στην πόλη.

Χιλιάδες πολίτες αναμένεται να περπατήσουν στη Νέα Παραλία, δίπλα από τα ιστιοπλοϊκά σκάφη των ναυταθλητικών ομίλων της Θεσσαλονίκης που θα πλέουν στον Θερμαϊκό, για να διαδώσουν το μήνυμα πως καμία γυναίκα δεν είναι μόνη της και πως με την έγκαιρη διάγνωση ο καρκίνος του μαστού μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Το 7ο Sail For Pink, με χορηγό επικοινωνίας τη Voria.gr, θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου και ώρα 11.00 π.μ. με σημείο εκκίνησης το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ στον χώρο θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις για παιδιά και μεγάλους και η κινητή μονάδα Μαστογράφου του Α.Ν.Θ. Θεαγενείου για δωρεάν εξετάσεις (10.00 π.μ. - 13.00 μ.μ.). Αξίζει να σημειωθεί η διοργάνωση συμπίπτει με την Ημέρα της Γυναίκας.

Με φετινό σύνθημα «Διαδρομή Αγάπης - Πλεύση Ζωής» οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο της Θεσσαλονίκης, της Βορείου Ελλάδος καθώς και όλων των περιοχών της χώρας να συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή εκδήλωση. Για εγγραφές, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν το site sailforpink.gr ή τα γραφεία του Συλλόγου «Άλμα Ζωής». Η συμμετοχή κοστίζει 6€ (θα δοθεί και το μπλουζάκι της δράσης), ενώ σχετικά pop up events θα διεξαχθούν στο Looney Bin στο One Salonica (Πέμπτη 18/4, στις 19.00) στα Toms στην Τσιμισκή και στο Πανόραμα (οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν αργότερα).



«Ελάτε να διαδώσουμε το μήνυμα της πρόληψης και να βάψουμε ροζ τη Θεσσαλονίκη» ανέφερε σε σχετική συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», κ. Κούλα Δερεκενάρη. Και πρόσθεσε: «Ο καρκίνος του μαστού αν βρεθεί σε πρώιμο στάδιο, μπορεί να είναι σχεδόν 100% ιάσιμος. Συνεχής μας στόχος είναι να δεχθούν περισσότερες γυναίκες όλα αυτά που προσφέρει το "Άλμα Ζωής"».

«Όλες οι δράσεις του Συλλόγου κορυφώνονται στο Sail For Pink» σημείωσε από τη μεριά της η υπεύθυνη Επιστημονικών Προγραμμάτων του Συλλόγου, κ. Δέσποινα Πάρτσια και εξήγησε: «Με "ψυχαγωγικό" τρόπο θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα πως αφενός οι γυναίκες που νοσούν δεν είναι μόνες, αφετέρου η πρόληψη είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού». Τα έσοδα της δράσης, σύμφωνα με την ίδια, θα καλύψουν τις δωρεάν εξετάσεις και τα προγράμματα που παρέχει ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής».

«Τον πρώτο χρόνο που διοργανώθηκε το Sail For Pink περπάτησαν με το ζόρι 500 άνθρωποι και έπλευσαν 20 σκάφη. Έξι χρόνια μετά, το 2018, είχαμε 21.000 συμμετοχές στη στεριά, 70 ιστιοπλοϊκά σκάφη και πάνω απο 500 φορείς στήριξης» επεσήμανε η κ. Αλεξία Αηδονά, από την οργανώτρια εταιρεία Tsakalou Interactive PR.

«Η Ellinair παραδοσιακά στήριζε και θα συνεχίζει να στηρίζει την υπέροχη αυτή ομάδα» είπε η εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας, κ. Όλγα Αγγελοπούλου και συμπλήρωσε: «Εμπνεόμαστε και παίρνουμε δύναμη από αυτές τις γυναίκες. Μας μαθαίνουν πώς να μαχόμαστε υπέρ της ζωής και της ελπίδας».

«Χαιρόμαστε να στηρίζουμε ανθρώπους δυναμικούς» τόνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της εταιρείας ζυμαρικών ΜΑΚΒΕΛ, κ. Δημήτρης Ζακαλκάς και υπογράμμισε: «αν γινόταν να λειτουργήσω ως πρεσβευτής του Συλλόγου, θα προέτρεπα όλες τις εταιρείες της Θεσσαλονίκης να στηρίξουν το "Άλμα Ζωής"».

«Οι δρόμοι μας με τον Σύλλογο τέμνονται» ανέφερε καταληκτικά η διευθύντρια του Embryolab, κ. Αλεξία Χατζηπαρασίδου, εξηγώντας πως «είναι τιμή μας να στηρίζουμε γυναίκες που θέλουν να παλέψουν και να μη θυσιάσουν τα όνειρά τους, κυρίως αυτό της μητρότητας».