Skip to main content

Στα «ροζ» ντύθηκε η Παραλία Θεσσαλονίκης - Μήνυμα κατά του καρκίνου

Ιστιοπλοϊκός αγώνας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσης του σύλλογου «Αλμα Ζωής», που θέλησε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα κατά του καρκίνου του μαστού.

Ολοκληρώθηκε ο ιστιοπλοϊκός αγώνας που έγινε στο πλαίσιο του 5ου Sail for Pink που διοργάνωσε ο Σύλλογος "Αλμα Ζωής" θέλοντας να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα κατά του καρκίνου του μαστού.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε «πορεία ελπίδας» κατά την οποία οι συμμετέχοντες φορώντας ροζ μπλούζες με το λογότυπο του 5ου Sail for pink, ξεκίνησαν στις 11 το πρωί και περπάτησαν από το άγαλμα Βενιζέλου, έως το άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου, για να μεταδώσουν το μήνυμα ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί εάν διαγνωστεί έγκαιρα.

Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στήθηκαν πολλά περίπτερα στα οποία διεξάγονται διάφορες δράσεις, όπως bazaar. Συγκεκριμένα, σε ένα από τα περίπτερα, εθελοντές και εθελόντριες δωρίζουν 20 πόντους από τα μαλλιά τους για ανθρώπους που έχουν χάσει τα δικά τους λόγω χημειοθεραπειών.

Πληροφορίες σχετικά με την δωρεά έδωσε στη Voria.gr ο Βαρδής Κορδεράς, ο οποίος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν προσφέρει τα μαλλιά τους πάνω από 30 εθελοντές!

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα περήφανος που ο σύλλογος στηρίζει τέτοιες δράσεις.