Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνεργασία του δήμου με τη Unicef για τα προσφυγόπουλα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις του δήμου Θεσσαλονίκης με την UNICEF ώστε να εφαρμοστούν καινοτόμες πρακτικές για τη διαβίωση των προσφυγόπουλων.

Σε ανοικτή επικοινωνία με τη UNICEF βρίσκεται ο δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να υιοθετήσει τις καινοτόμες πρακτικές του οργανισμού για την ανακούφιση των προσφυγόπουλων που καταφθάνουν στην πόλη και ξεκινούν νωρίς ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και υπεύθυνος του δήμου Θεσσαλονίκης για το προσφυγικό, Χάρης Αηδονόπουλος «γίνονται συζητήσεις για το πώς θα μπορέσουμε να κάνουμε τη διαβίωση των προσφυγόπουλων στη Θεσσαλονίκη καλύτερη σε συνεργασία με τη UNICEF». Οι συζητήσεις αφορούν το να αποτελέσει η Θεσσαλονίκη μια από τις πόλεις που θα είναι πεδία για την εφαρμογή των συγκεκριμένων πρακτικών για πρώτη φορά, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που έχει διαχρονικά.

Όπως λέει ο κ. Αηδονόπουλος, «η Θεσσαλονίκη ήταν πάντα μια πόλη φιλόξενη για τους κατατρεγμένους και ιδιαίτερα για τα παιδιά, με ορόσημα τη δεκαετία του 1920 μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, καθώς και μετεμφυλιακά».

Στο μεταξύ, ο δήμος Θεσσαλονίκης αναμένεται να επεκτείνει τη συνεργασία του με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες για το πρόγραμμα REACT, για τη στέγαση των προσφύγων σε διαμερίσματα εντός του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Φωτογραφία αρχείου