Skip to main content

Στα σκαριά νέο Κέντρο Ηλικιωμένων στον δήμο Νεάπολης Συκεών

Το αποκάλυψε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης κατά τη διάρκεια της κοπής της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης πίτας των τριών ΚΗΦΗ του δήμου.

Το έτοιμο σχέδιο για δημιουργία νέου, τέταρτου κατά σειρά, Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), για την περιοχή των Πεύκων, αποκάλυψε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, κατά τη διάρκεια της κοπής της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης πίτας των τριών ΚΗΦΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Όπως τόνισε, «όσες μεγάλες και να είναι οι δυσκολίες, όσο άσχημος -και βρώμικος πολλές φορές- να είναι ο πόλεμος τον οποίο δεχόμαστε, όταν βλέπουμε στο πρόσωπό σας την αγάπη, την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας δεν φοβόμαστε τίποτα για να συνεχίσουμε τον αγώνα και την προσπάθεια για να σας προσφέρουμε ακόμα περισσότερα».

Μέσα σ’ ένα χαρούμενο, ζεστό και φιλικό κλίμα, παρουσία στελεχών και εργαζομένων όλων των τμημάτων, δεκάδες ωφελούμενοι χόρεψαν, τραγούδησαν και γεύτηκαν το πλούσιο γεύμα που προσέφερε ο δήμος σε εστιατόριο της περιοχής. Τυχερή της χρονιάς η κυρία Παναγιώτα, 95 ετών, που κέρδισε το φλουρί και μία εικόνα της Αγίας Μαρίνας ως αναμνηστικό από τον δήμαρχο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, ο αντιδήμαρχος Διοικητικού και Οικονομικού Δημήτρης Ζιγκερίδης, η πρόεδρος της Δ.Κ. Συκεών Ειρήνη Καγιαμπίνη και η Προϊσταμένη Κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Μάρω Βασσάρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα ΚΗΦΗ (δυο στη ΔΕ Συκεών και ένα στη ΔΕ Νεάπολης) λειτουργούν από την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών και απευθύνονται σε δημότες και κατοίκους-ηλικιωμένα άτομα που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν (λόγω κινητικών δυσκολιών, άνοιας, κ.λπ.) και χρειάζονται καθημερινή φροντίδα.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται στις πλήρως εξοπλισμένες και φιλικές εγκαταστάσεις είναι:

Μεταφορά των επωφελούμενων με συνοδό από και προς το κέντρο της πόλης,

Σίτιση με πρόγευμα και γεύμα,

Γυμναστικές ασκήσεις, φυσικοθεραπεία και ορθοσωμία για την ευελιξία των άκρων,

Ιατρική παρακολούθηση,

Νοσηλευτική Φροντίδα,

Εκπαίδευση και βοήθεια σε θέματα ατομικής φροντίδα,

Κοινωνική στήριξη και οικογενειακή συμβουλευτική,

Κοινωνικοποίηση και αναψυχή,

Συνταγογράφηση φαρμάκων στα ΚΑΠΗ,

Δημιουργικές δραστηριότητες