Skip to main content

Στα σκαριά το project για το «ευρωπαϊκό χωριό των συνταξιούχων»!

Πρόκειται για μια επένδυση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα πρότυπα ανάλογων κινήσεων από πολλές ευρωπαϊκές χώρες και μάλιστα του Νότου

Το σχέδιο είναι εξαιρετικά φιλόδοξο και μάλιστα για επενδυτικό, στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, προβλέπει τη δημιουργία του πρώτου «χωριού ευρωπαίων συνταξιούχων» στην Ελλάδα, κατά τα πρότυπα άλλων ανάλογων επενδύσεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και μάλιστα στην πλευρά του Νότου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, αρχικά, ο κατάλληλος χώρος είχε αναζητηθεί κάπου στη Θράκη. Τελικώς όμως φέρεται να βρέθηκε στη Ρόδο. Ο λόγος αφορά σε περίπου 1500 στρέμματα γης, από τα 3.000 στρέμματα που αναζητούνταν αρχικά, αλλά τελικά αποδείχθηκε πολύ δύσκολο να βρεθούν σε μια ενιαία έκταση στη χώρα μας σήμερα. Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στο project, η επένδυση θα φτάσει σε αρκετά δισ. ευρώ, τα οποία είναι ευρωπαϊκά κι έχουν βρεθεί.

Προς το παρόν, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, σχεδόν από ...καταβολής κόσμου, κι αυτή η υπόθεση έχει κολλήσει στην αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία. Γι αυτό έχει ζητηθεί – και στη συγκεκριμένη περίπτωση - η παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά αν χρειαστεί και του Μεγάρου Μαξίμου. Όπως προκύπτει από όλα τα παραπάνω, πρόκειται για είναι πολύ μεγάλο story, του οποίου η κατάληξη θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ σύντομα αναμένεται να προσελκύσει πάνω του και πολλά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί και κάτι ακόμα, εξίσου κρίσιμο: Αν τελικώς η επένδυση δεν καταστεί δυνατό να προχωρήσει επί ελληνικού εδάφους, τότε, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πάρει την άγουσα για κάποια άλλη χώρα, το πιθανότερο γειτονική. Ηδη, οι υποψήφιες να το υποδεχθούν λέγεται ότι είναι πολλές και γι αυτό η υπόθεση παίρνει έτσι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τροπή.