Skip to main content

Στα σκοτεινά (ξανά) και χωρίς νερό οι Ομπρέλες Ζογγολόπουλου

Απογοητευτική η εικόνα στις πολυφωτογραφημένες Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία και στο διπλανό σιντριβάνι. Βγαίνουν φωτογραφίες με φακούς.

Απογοητευτική είναι η εικόνα που αντικρίζουν οι τουρίστες που επισκέπτονται νυχτερινές ώρες τις πολυφωτογραφημένες Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Το αγαπημένο τοπόσημο της Θεσσαλονίκης έχει βυθιστεί τις τελευταίες ημέρες και πάλι στο σκοτάδι. Ωστόσο και την ημέρα η εντύπωση από το σημείο δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, αφού το διπλανό σιντριβάνι δεν έχει ούτε σταγόνα, ενώ αντίθετα έχει πλημμυρίσει σκουπίδια.

Πριν από λίγα βράδια έξι τουρίστες επιστράτευσαν τη φαντασία τους και έβγαλαν από τις τσάντες τους τους φακούς χειρός, προκειμένου να βγάλουν την πολυπόθητη αναμνηστική φωτογραφία στις Ομπρέλες.

Ο λόγος για τον οποίο οι Ομπρέλες έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι είναι ο χαλασμένος χρονοδιακόπτης του γλυπτού. Σύμφωνα με το γραφείο της αντιδημαρχίας, η ίδια βλάβη είχε σημειωθεί πρόσφατα εξαιτίας βανδαλισμών.

Την ίδια ώρα, το σιντριβάνι, όπως και όλα τα υπόλοιπα σιντριβάνια της Νέας Παραλίας, δεν λειτουργούν καθώς δεν έχουν επισκευαστεί ακόμα οι αντλίες. Σύμφωνα με την αντιδημαρχία, ο διεθνής διαγωνισμός για τη συντήρηση σιντριβανιών προκηρύχθηκε στις 5 Μαρτίου ωστόσο έχει «κολλήσει» καθώς ένας από τους δύο συμμετέχοντες έκανε ένσταση.

Και ενώ για τα σιντριβάνια, η λύση φαίνεται να είναι ακόμα μακριά, το φως θα επανέλθει άμεσα.