Skip to main content

Στα θρανία οι μαθητές, παρουσία πολιτικής ηγεσίας

Το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς, χτύπησε και 1.480.000 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, πήραν τη θέση τους στα θρανία.
Το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς, χτύπησε και 1.480.000 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, πήραν τη θέση τους στα θρανία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρέστη στον αγιασμό για τη νέα χρονιά στο 40ο Γυμνάσιο και Λύκειο Γκράβας.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος επισκέφθηκαν το 17ο Γυμνάσιο στο Περιστέρι για να παραστούν στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Απευθυνόμενος στους μαθητές ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι μια γενιά εξοικειωμένη με το Διαδίκτυο, αναφερόμενος στο νέο μέτρο της διανομής ηλεκτρονικών υπολογιστών στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου.

Συνέστησε, επίσης προσοχή στους κανόνες καθαριότητας και τήρησής τους στα σχολεία για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.
Ο ίδιος εξομολογήθηκε ότι η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή και για τον ίδιο καθώς τα παιδιά του πηγαίνουν φέτος στην Α’ Δημοτικού.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπανδρέου επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα στο οποίο στεγάζεται το 3ο Γυμνάσιο Συκεών και το 2ο δημοτικό Συκεών στη Θεσσαλονίκη.

«Κοντά στα παιδιά, μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα, κοντά στους γονείς, είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε ότι το αγαθό που λέγεται γνώση θα είναι δικαίωμα για όλους. Ποιότητα στη γνώση και πάθος γι’ αυτήν που θα μεταφραστούν σε δύναμη για την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην τελετή του αγιασμού χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως, Σταυρουπόλεως, Συκεών και δυτικής Θεσσαλονίκης Βαρνάβας, ο οποίος χάρισε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μία εικόνα του Αι Γιώργη.

Στο 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου βρέθηκε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων.

Το 6ο Βιοκλιματικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης, όπου παρακολουθήσε τον αγιασμό.

«Γερή προσπάθεια. Τίποτε δε χαρίζεται στη ζωή. Όλα κατακτούνται. Η δική μου ζωή είναι πάντα μια διεκδίκηση προς ένα αποτέλεσμα.», είναι το μήνυμα που στέλνει στους μαθητές ο κ.Καρατζαφέρης.

Αναφερόμενος στο θέμα της νέας γρίπης τόνισε ότι η πραγματική διάσταση δεν είναι αυτή που έδινε το υπουργείο Υγείας πριν από μερικούς μήνες.

Φέτος, η εκπαιδευτική κοινότητα εκτός των καθιερωμένων ελλείψεων βρίσκεται αντιμέτωπη και με το την πρόκληση  της αντιμετώπισης της νέας γρίπης.

Το υπουργείο Παιδείας έχει προειδοποιήσει τους γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, εφόσον διαπιστώσουν κάποιο ύποπτο κρούσμα. Το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει την τηλεφωνική γραμμή 1550, για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη νέα γρίπη.