Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020
x

ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΓΕΝΣ ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ

Στην αλβανική πρωτεύουσα μετέβη σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. Συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Συνάντηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα, είχε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, Στόλτενμπεργκ και Ράμα αναφέρθηκαν στον ρόλο που διαδραματίζει η βορειοατλαντική Συμμαχία στην περιοχή, με τον πρώτο να συγχαίρει την Αλβανία για τη συμμετοχή με στρατιωτική δύναμη της σε διάφορες αποστολές του ΝΑΤΟ.

Όσον αφορά την εσωτερική πολιτική κρίση στη χώρα, ο κ. Στόλτενμπεργκ τόνισε, ότι η πολιτική βία είναι απαράδεκτη, όπως και κάθε προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας και των θεσμών της.

Κάλεσε τις αλβανικές πολιτικές δυνάμεις για αυτοσυγκράτηση και πολιτικό διάλογο μέσω του οποίου, όπως είπε, θα πρέπει να βρεθεί η λύση σε οποιαδήποτε πολιτική διαφορά. Επισήμανε επίσης ότι οι νατοϊκές επενδύσεις στην Αλβανία για την αεροπορική βάση στην Κουτσόβα στο νότο της χώρας θα συνεχιστούν ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στην Αλβανία.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ