Skip to main content

Στα Τρίκαλα ο Ζέρβας για την «έξυπνη» Θεσσαλονίκη (φωτο)

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για ζητήματα έργων, δράσεων, τεχνολογίας και καινοτομίας, που εφαρμόζει ο δήμος Τρικκαίων.

Τα Τρίκαλα επισκέφτηκε σήμερα ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας προκειμένου να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας της πιο «έξυπνης» πόλης της χώρας.

Ο κ. Ζέρβας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, και συζήτησαν θέματα προγραμματισμού, έργων, δράσεων, προγραμμάτων, χρηματοδοτικών εργαλείων, καινοτομίας, τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο αυτό, έγινε ενημέρωση για τα οικονομικά θέματα, την προσέγγιση σε ζητήματα εξωστρέφειας, στις συνολικότερες δράσεις του Δήμου Τρικκαίων. Έμφαση δόθηκε και στα ζητήματα τεχνολογίας, με επίσκεψη – ενημέρωση του κ. Ζέρβα στο control room του Smart Trikala και στην πρωτότυπη εφαρμογή e-ΚΕΠ, ενώ τονίστηκαν πτυχές της πολιτικής του Δήμου Τρικκαίων συνολικότερα για την καινοτόμα δράση σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας.

Εξάλλου, παρόμοια ζητήματα είχαν τεθεί και στα μέσα Μαΐου 2018, όταν ο κ. Ζέρβας πραγματοποίησε μια ανοιχτή, δημόσια συζήτηση στη Θεσσαλονίκη με καλεσμένο τον κ. Παπαστεργίου, εγκαινιάζοντας, ουσιαστικά, την προεκλογική του εκστρατεία για τις εκλογές του Μαΐου του 2019.

Οι δύο αυτοδιοικητικοί συζήτησαν, επίσης, συνολικότερα θέματα για τους Δήμους στη χώρα μας και τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και για ζητήματα ζωής στις πόλεις. Ειδικά τα Τρίκαλα και η Θεσσαλονίκη, με χρόνιους κοινωνικούς δεσμούς, διαθέτουν ομοιότητες, αλλά και διαφορές, που καθιστούν άκρως χρήσιμο και αρκούντως εποικοδομητικό τον σχετικό διάλογο.

Στη συνάντηση από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων παρέστησαν, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλης Λάππας, οι αντιδήμαρχοι Σοφία Αλεστά και Χριστόφορος Ρόμπος, ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ Γιάννης Κωτούλας και η αντιπρόεδρος του μουσείου Τσιτσάνη Βασιλένα Μητσιάδη. Από την πλευρά του κ. Κ. Ζέρβα μετείχαν στη συνάντηση συνεργάτες του, οι οποίοι ενημερώθηκαν και για λεπτομέρειες και πρόσθετα τεχνικής φύσης ζητήματα.